Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Lokalt kor gleder seg til å synge i Nidarosdomen

I slutten av mai vender Mysen Mannskor snuta mot Trondheim for å delta på Landsfestival for kor.

Leder i mannskoret, Øivind Svendsby, sier at det blir fantastisk å møte andre kor og oppleve kor-fellesskapet. Dirigent Jan Sverre Stensrud gleder seg like mye.

– Korøvelsene gir oss energi og påfyll i hverdagen, og med konsertene får vi spredt sang og glede til andre. Vi er veldig glade for å kunne dra på kortur, da blir vi godt kjent med hverandre, og får mange gode felles opplevelser som vi lever lenge på, sier Øivind Svendsby i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

Fra en øvelse i Aulaen på Mysen Ungdomsskole på nyåret 2022, hvor vi startet med å øve på programmet til Landsfestivalen i Trondheim. Foto: Privat

Totalt er det 21 sangere som reiser til Trondheim sammen med koner og samboere. Svendsby legger også til at de gjerne ønsker seg at flere sangglade menn i Mysen Mannskor etter hvert. Dette er et kor med lange tradisjoner helt tilbake til 1904.

– Vi øver hver mandag kveld i Aulaen på Mysen Ungdomsskole fra kl. 18:30 – 21:00. Det er bare å møte opp, for vi har mange ledige stoler i et østrogenfritt og hyggelig miljø, fortsetter lederen.

Festivalen i Trøndelag samler 60 kor og cirka 1700 sangere fra 26. til 29. mai.

– Det blir et yrende liv i byen og sang på gater og torg. Mange kor har ikke fått øvd så mye under koronaen, men under landsfestivalen får alle mulighet til å synge i felleskor, sier Tove Ramlo-Ystad som er kunstnerisk leder for Landsfestivalen, i en pressemelding.

ANNONSE

(Kilde: Pressemelding)

Om Landsfestival for kor 2022

Landsfestival for kor arrangeres hvert 2. år i regi av Norges Korforbund, og i 2022 er Trondheim vertskap. Arrangementet starter med en spektakulær åpningsseremoni på torget torsdag 26. mai og avsluttes ikke før søndag 29. mai. Det blir sang både inne og ute. I flere av byens flotte konsertlokaler, i gater og på torg. 

Om Norges Korforbund

Norges Korforbunds visjon er SANG HELE LIVET. Det er et stort mangfold av kor i landet, og vi er Norges største interesseorganisasjon for kor og vokalgrupper med i overkant av 30 000 medlemmer fordelt på over 1 000 kor og vokalgrupper. Vi har 22 distriktsledd (lokallag) over hele landet. Mer om oss finnes på kor.no.

Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Campingvogn falt av bil i fart

Hagle overrasket elevene