Etterlyser kandidater til kulturstipend

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

På bygdedagen i Skiptvet 12. juni skal kulturstipend for 2022 deles ut. I den anledning ønsker Skiptvet kommune å kunne dele ut de årlige motivasjons- og kulturstipendene.

I år har det ikke kommet inn noen søknader og fristen for å sende inn forslag er nå forlenget til 24. mai. Kulturstipendet og motivasjonsstipendet er på kr.10.000,- pr. stipend. Søknadene kan nå sendes direkte til kultursjefen på epost. per.morten.bergseth@skiptvet.kommune.no

Retningslinjer for kulturstøtte i Skiptvet kommune får man ved å henvende seg til kommunen.

Formål:

Kulturstipend

Til personer – fortrinnsvis ungdom – som ønsker å videreutvikle eller perfeksjonere seg innen en kunstgren eller et kulturområde. Dette være seg ulike former for kulturuttrykk som eksempelvis bildekunst, ballett, kunsthåndverk, musikk, skuespill, film, dans, litteratur, idrett. Kulturstipendet skal virke stimulerende på unge talentfulle, målbevisste utøvere og rette positivt fokus på sunn, ambisiøs holdning til sin kulturutøvelse. Forutsetninger Søkere må være bosatt i Skiptvet eller ha sterk tilknytning til kommunen og gjerne ha deltatt i det lokale kulturliv. Stipendiet kan brukes til bl.a. studiereiser eller eventuell annen form for kurs.

ANNONSE

Motivasjonsstipend:

En påskjønnelse til unge og lovende enkeltutøvere og grupper innen ulike kulturområder både organisert og uorganisert. Lag og foreninger som mottar ordinære kulturmidler kan ikke søke her. Forutsetninger Søkere må være bosatt i Skiptvet eller ha sterk tilknytning til kommunen og gjerne ha deltatt i det lokale kulturliv.

(Kilde: Skiptvet kommune)

Kulturstipendet gikk i 2020 til Synnøve Karlsrud (f.v.). Foto: Per-Morten Bergseth/ Skiptvet kommune

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.