Ønsker å kjøpe deler av Rygge sivile lufthavn

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Forsvaret ønsker å kjøpe deler av den sivile flyplassen på Rygge – Moss Lufthavn Rygge – for å etablere et visningsmagasin for Forsvarets museer.

Et visningsmagasin er et kombinasjon av et lager og en utstilling, hvor Forsvaret kan oppbevare sitt materiell, og interesserte kan komme og se på det, skriver Forsvarets Forum.

Lokaler på Moss Lufthavn Rygge er til salgs etter flyplassen ble stengt i 2016.

– Det er lett tilgjengelig for publikum og kan bli en fin turistattraksjon. Samtidig får vi vedlikeholdt materiellet og vist det fram, sier brigader Arne Opperud i Forsvarets fellestjenester, som Forsvarets museer er en del av.

Han forteller at de har omtrent en halv million gjenstander, mens kun en brøkdel av dette blir vist for publikum.

ANNONSE

Erling Kjærnes, direktør for Forsvarets museer, sier lagring av historisk materiell er noe som må prioriteres fordi man har ansvar for å ta vare på vår felles kulturarv.

– Forsvaret har et ansvar for å ta vare på sin kultur. Hvis ikke det blir gjort nå så kommer store deler av den til å forsvinne.

Saken ligger nå på politisk nivå, hos Forsvarsdepartementet. Statssekretær Bent-Joacim Bentzen skriver i en epost til Forsvarets forum at Rygge blir vurdert, men går ikke inn på detaljer.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.