Kristin Lyhmann, Olav Koppang og Olav Pedersen på dugnaden. Foto: Nina Svartedal

Klargjort for åpen dag på lensa i Skiptvet

Torsdag kveld stilte skjetvinger opp for å klargjøre åpningen av sesongen på lensa.

Ny utedo ble satt på plass og spisebrakka på land ble vasket, Brøkkerhuset der modellen av Nes lense er, ble ryddet for støv og edderkoppnett. Jord og grus ble raket vekk fra veggen på verkstedet, og gress og løvetann ble luket vekk fra veggene. Nå er det på stell, så skjetvinger og andre bør finne veien til lensa i helga.

ANNONSE

Førstkommende søndag inviterer Museumsstyret til årets første åpne dag på Nes lensemuseum. Dørene åpnes klokka 11.00 og låser igjen klokka 15.00. Skiptvet musikkorps spiller ved scenen klokka 11, her vil det bli feiende marsjer og mere høystemte melodier. Svein M. Aamodt er lensas beste omviser, og han stiller opp til en ny sesong på Nes. Nina Svartedal serverer kaffe og bakst i spisebrakka lengst inne på museumsområdet.

Kristin Lyhmann, Olav Koppang og Olav Pedersen på dugnaden. Foto: Nina Svartedal
Fra venstre Atle Hallangen, Askim, Francis Horn, Nesodden og dugnadsmannskapene Erik Børud og Olav Pedersen. Foto: Lars Svartedal
F.v. Atle Hallangen (Askim), Francis Horn (Nesodden) og dugnadsmannskapene Erik Børud og Olav Pedersen. Foto: Lars Svartedal
Den gamle utedoen. Foto: Nina Svartedal
Ny utedo på gang. Foto: Nina Svartedal

ANNONSE

To personer funnet døde etter boligbrann

Statens tilbud: Nødvendig snuoperasjon vil kreve mer