To personer er ikke gjort rede for etter brannen i en enebolig utenfor Mysen. Foto: Freddie Larsen / NTB

Boligbrann i Hærland – ektepar savnet

Øst 110-sentral melder klokken 12.43 onsdag at brannvesenet har rykket ut til Ørkenveien i Hærland. Alle nødetatene har rykket ut til stedet.

– Brannvesenet er fremme på stedet. Full fyr i bolig, det brenner også i vegetasjon ved huset, opplyser politiet klokken 12.49.

Klokken 13.21 melder Øst 110-sentral at en bolig er overtent. Videre skriver de at det er etablert slukkeinnsats og at det ikke er kontroll på brannen.

– Pårørende er på stedet nå. De ivaretas av helse og kriseteamet er varslet. Vi har ikke klart å komme i kontakt med ekteparet som bor i huset. Vi frykter at de kan være omkommet i brannen, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck til VG i 14.20-tiden onsdag ettermiddag.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge NRK er de to savnedes pårørende varslet og de ivaretas av kommunens kriseteam. Nå prøver politiet å spore beboernes mobiltelefoner for å få en indikasjon på hvor de befant seg da brannen brøt ut. De to som er savnet er 70- og 80-årene.

– Så langt er det ingen vi har vært i kontakt med som har en forklaring på hvor de er. Derfor frykter vi at de har vært i huset da det begynte å brenne, sier operasjonslederen til NRK.

Politiet frykter at de to som bor i huset kan være forulykket som følge av brannen. Dette er også teorien de forholder seg til.

– Det er etablert vakthold på stedet, og krimteknikere kan ikke gå inn i ruinene før branntomten er blitt kald. Det kan tidligst skje torsdag morgen. Brannvesenet jobber på stedet med etterslukking utover kvelden, skriver NTB.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen like etter klokken 14.00.

(Kilde: NRK Oslo og Viken og VG)

Foto: Freddie Larsen / NTB
Nødetatene rykket onsdag ut til en enebolig i Mysen som sto i full fyr. To personer er ikke gjort rede for. Foto: Freddie Larsen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Brannvesenet på vei til stedet. Foto: Karin Nordlie
Fra Dalveien. Foto: Karin Nordlie

ANNONSE

ANNONSE

Mysen pyntet med markedshatter

Slik blir årets 17. mai i Marker