Erna Solberg besøkte Møbelsnekkerskolen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Mandag denne uken dukket Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg opp i Mysen. Skolen ble grunnlagt av Mons Løvfald i 1926 og har snart 100 års jubileum.

På sin Facebook-side skriver Indre Østfold Høyre at Høyre er opptatt av felles kulturarv, og Møbelsnekkerskolen er en kulturarv de ønsker å ta bedre vare på.

– Norske Fag- og Friskolers Landsforbund (NFFL) representerer tre kulturarvskoler som er unike i norsk sammenheng. Hjerleid handverkskole på Dovre, Møbelsnekkerskolen på Mysen og Plus-skolen i Fredrikstad er skoler som over mange år har bygd opp en spisskompetanse innen håndverkfag. Undervisningstilbudet ved disse skolene er i dag et avgjørende bidrag til at Norge skal kunne leve opp til sine forpliktelser gjennom UNESCOs konvensjon om vern av den immaterielle kulturarven.

(Saken fortsetter under)

Foto: Indre Østfold Høyre

Thor Hals og Hilde Borger fra Indre Østfold Høyre var også tilstede under besøket mandag.

– Konsekvensen av ny «privatskolelov» vil være at en Friskole som Møbelsnekkerskolen ikke vil få anledning til å utvide sitt utdanningstilbud for å ivareta små og verneverdige fag. Dette skyldes innskrenkingen av godkjenningsgrunnlaget skolen kan drive under. Eksempelvis er de to utdanningsløpene Møbelsnekkerskolen tilbyr i dag, VG1 Håndverk, Desig og Produktutvikling og VG2 Trearbeid godkjent under friskoleloven §2-1h, skriver skolen på sin Facebook-side.

ANNONSE

Videre skriver de:

– Vi er tre kulturarvskoler som driftes under friskoleloven, Hjerleid Handverkskole (Dovre) Pluss Skolen (Fredrikstad) og Møbelsnekkerskolen (Mysen) Hvis Norge ønsker å verne vår kulturarv, må disse tre kulturarvskolene som har tatt på seg ansvaret i mange tiår, få det vilkårene de trenger for sikre videre drift.

(Kilde: Indre Østfold Høyre og Møbelsnekkerskolen)

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.