Fra venstre: Per Egil Pedersen (rådmann i Skiptvet), Karoline Fjeldstad (ordfører i Rakkestad), Saxe Frøshaug (ordfører i Indre Østfold), Theodor Bye (ordfører i Marker), Terje Myrseth (næringssjef i Indre Østfold kommune), Cecilie Agnalt (fylkestingsmedlem), Knut Magne Bjørnstad (politiker i Rakkestad) og Erik Unaas (regionrådskoordinator i Indre Østfold). Foto: Haakon Broen Grøttland

Uhøytidelig regionsrådsmesterskap

Disse åtte personene kommer til bære den stolte motorsport-arenaen i Indre Østfold videre.

Regionrådsleder Saxe Frøshaug, selv fra en ekte rallyfamilie, hadde med seg sine beste kvinner og menn til «Rudskogen Grand Prix» i Rakkestad mandag.

– Og det ble et durabelig oppgjør gjennom to kvalik-runder og en finale. Der Marker-ordfører Theodor Bye tok siste stikket, foran nettopp Frøshaug og den nye næringssjefen Terje Myrseth. Jeg tror ikke det var så langt opp til banerekorden til Dennis Hauger. Rudskogens gokart-ansvarlige Haakon Broen Grøttland lot seg i hvert fall imponere, skriver Erik Unaas i en e-post.

Han legger til at det uansett viser at Indre Østfold regionråd sin støtte til det nasjonale anlegget for motorsport som «trues» av statsforvalteren til å måtte redusere sine åpningstider.

– På grunn av støy, sies det. Men dette blir så feil. Å kjøre på riksveier og gjennom byer har ingen støybegrensing. Men på en lukket bane. Langt fra naboer, gjelder helt andre regler. Her må vi gå flere runder, sier vertskommune-ordfører Karoline Fjeldstad.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Nå er teststasjonen i Askim avviklet

Planlegger Skandinavias største studioby