Arkivfoto: DNT Indre Østfold

Skal fylle IØ-regionen med fjortiser på tur

Onsdag 4. mai samler frivillige over hele landet seg for å arrangere turdag for ungdomsskoleelever. I Indre Østfold-regionen arrangerer DNT Indre Østfold Opptur for 8. klassinger fra skolene i Spydeberg, Skiptvet, Mysen, Trøgstad og Rakkestad kommune.

OPPTUR ble arrangert første gang i 2006 med rundt 6000 deltakere. I år blir den nasjonale turdagen arrangert for 15. gang med over 20 000 påmeldte elever. 266 skoler over hele landet deltar.

– Etter to år med avlyste arrangementer gleder vi oss til å endelig se åttendeklassinger vrimle ut i naturen igjen! Målet med OPPTUR er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet kjent og skape en hyggelig dag med fysisk aktivitet for alle, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

(Saken fortsetter under)

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

En ny opplevelse for mange

Landets 8. klassinger legger igjen bøkene i klasserommet og drar til skogs og til fjells på en 4-5 timers tur. Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolen får elevene en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet.

ANNONSE

– Det er ikke en selvfølge å være ute i naturen, selv i Norge. Av erfaring vet vi at dette er en helt ny opplevelse for mange av deltakerne, og vi håper at arrangementet inspirerer elever og lærere til uteaktiviteter og friluftsliv, og at friluftslivet skal bli en del av skolehverdagen i større grad, sier Klarp Solvang.

I Indre Østfold regionen skal elevene på tur i sine nærområder, og det er takket være frivillige i DNT Indre Østfold at dette er mulig å få til! Disse merker en løype til en topp eller et utsiktspunkt i nærheten, underveis er elevene gjennom en quiz om FNs Bærekraftmål og ellers er man på tur med matpakke og gode venner. Foreningen stiller også med mange frivillige som sikrer at alle kommer trygt frem.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Gjør deg klar for et av landets beste hyllestshow

Råkjører var påvirket av narkotika