På femteplass tross store utfordringer i Kroatia

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Oliver Solberg slet med forholdene i Rally Kroatia. Han tapte mye til de beste på de første prøvene, men kjørte seg opp og er på 5.-plass etter første dag.

Rallyet kjøres på asfalt, men på grunn av at alle førerne kutter svingene, drar man med seg mye grus og gjørme ut på asfalten. Det gjør forholdene vanskelige for de senere startende bilene.

Solberg tapte 44,9 sekunder på den første prøven og ytterligere halvminuttet på den neste. Han var selv klar over at han sto foran sin største utfordring så langt i karrieren.

– Dette har vært de vanskeligste forholdene jeg noen gang har sett, all kutting av svingene og gjørma på veien er vanvittig. En stor utfordring, men moro, tvitret Solberg.

Han var på 6.-plass halvveis på dagen, men klatret en plass etter at de samme fire prøvene var kjørt en gang til. Han er 2.38,5 minutter bak ledende Kalle Rovanperä.

ANNONSE

Finnen var førstemann ut i regnet og tåken i Kroatia og vant seks av åtte fartsprøver fredag. Han er over minuttet foran sin nærmeste rival Thierry Neuville.

– Veldig vanskelige forhold. Tåken var tykkere enn i morges, og det var noen kilometer hvor jeg ikke så stort, sa Rovanperä.

Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.