Tidligere daglig leder Tove Smaadahl i Krisesentersekretariatet er utnevnt til Ridder første klasse av St. Olavs Orden for sitt arbeid for voldsutsatte barn og kvinner. Foto: Audun Braastad / NTB

Kongen utnevner Tove Smaadahl

Kong Harald utnevner tidligere daglig leder Tove Smaadahl for Krisesentersekretariatet til Ridder første klasse av St. Olavs Orden.

Smaadahl mottar utmerkelsen for sitt arbeid for voldsutsatte kvinner og barn, opplyser kongehuset onsdag. Overrekkelsen finner sted ved et arrangement på Thon Hotel Vika Atrium i Oslo tirsdag 26. april.

– Hun var daglig leder for Krisesentersekretariatet fra 1999 til 2020 og har vært involvert i arbeidet med å bygge opp et krisesentertilbud i Norge siden tidlig i 1980-årene. Hun var en av initiativtakerne til Indre Østfold krisesenter i 1984 og arbeidet der til hun ble ansatt som daglig leder av Krisesentersekretariatet. Smaadahl vokste opp i Bodø og har vært bosatt i Trøgstad i Indre Østfold siden 1978. I 2007 ble hun valgt inn i kommunestyret i Trøgstad for Arbeiderpartiet, står det å lese på Wikipedia.

ANNONSE

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Åpner ny utstilling i Galleri Festiviteten

Frontkollisjon ved Sarpsborg