Galleri og Atelier Art To Be fyller 10 år

Pressemelding
4 minutter lesetid

Galleri & Atelier Art To Be fyller 10 år, og galleristen Tom 70! Slikt blir det feiring av, og utstilling, konkurranser, mega-stor kake, musikk med unge Agate Øiseth Bongard, åpning ved tidligere kultursjef Kristin Lippestad, ja rett og slett en utrolig hyggelig stund!

Tom har derfor satt opp en utstilling på med ca. 150 bilder fra det han har malt i senere år, og det er bilder fra Vest-Finnmark du finner flest av, hvor han har sine sjøsamiske røtter, og den sjøsamiske kofta velges som antrekk for anledningen! I tillegg vises vinterbildene han har malt gjennom tidene.

Utstillingen med Finnmarks-motiver, midnattssol og nordlys, hav og fiskebåter, samt vinterbilder, vises fra 23. april – 4. mai. Det blir jubileumsfest/vernissage lørdag 23. april kl 14.00.

Det blir konkurranser også, i tillegg til servering av marsipankake til gjestene. De som besøker utstillingen kan registrere navn og tlf.nr. på en lapp og hive den oppi en bøtte hvor vi 4. mai trekker en vinner av et giclée-trykk  av «Nordhuset», et nordlysbilde.

Stemmer gjesten samtidig på det bildet hun/han liker best, kan man også være med og vinne tegneutstyr fra galleributikken.

ANNONSE

(Pressemelding)

Historie

Galleri og Atelier Art To Be startet opp i 2012 i nabobygget Grydelandsgården i Snekkeriveien 1 (eller Industriveien 1 som det den gang het).  Kunstnerparet Bente Flote-Hansen og Tom Paulsen var egentlig kun ute etter et atelier til sin kunstvirksomhet, men fant straks ut at det var muligheter for flere aktiviteter i bygningen da de fikk tilbud om å leie lokalet av gårdeier Otter Brødholt.  Lokalet inneholdt 5 rom, og det ytterste rommet egnet seg til galleri.  Bente og Tom fikk hvert sitt atelier, det ble lagt til rette for et lite galleri og i tillegg satt de igjen med to ledige rom hvor det litt om senn ble installert et innrammingsverksted og et butikk-/kurslokale. Oppussingsarbeidet ble satt i gang, og Tomter hadde plutselig fått eget galleri!

Bente og Tom drev på i Snekkeriveien i 6 år, men etter hvert ble aktivitetene så store at de så behov for større areal for innramming og butikk/kurs, samt et større galleri.

Tilfeldigheten hadde seg slik at Enebakkveien 2 da hadde stått tomt et års tid, og ved henvendelse til gårdeieren, også her Otter Brødholt, ble avtale inngått om å flytte over til dette lokalet.  Ny oppussingsrunde ble igangsatt, her måtte vegger fjernes/flyttes/settes opp og nytt gulv legges over hele lokalet. Lokalet var ganske slitt etter mange års drift som kolonialforretning med fuktige frysebokser.

I februar 2018 åpnet kunstnerne sitt nye galleri, butikk med kunstnermateriell og innrammingsverksted i Enebakkveien 2 på Tomter. Galleriet ble lettere tilgjengelig og mer synlig og besøkstallet steg betraktelig. 

Så har det plutselig gått 10 år, og gjennom de fire siste årene har galleriet hatt både konserter, selskaper, utleie av møtelokale, strikkekafe, husflidskafe, keramikkverksted, mange utstillinger, fullt opp med innrammingsoppdrag, reparasjon av skadede malerier, salg av kunstrekvisita og kurser av mange slag.

Det blir neppe 10 år til, siden den ene galleristen nå fyller 70 år, men vi håper å kunne drive på noen år til om helsa holder!

Jubileumsutstillingen åpnes av Hobøl’s tidligere kultursjef Kristin Lippestad kl 14.00 lørdag 23. april, og varer helt til 4.mai. Det blir også en musikalsk opplevelse med vår flinke unge musiker, Agate Øiseth Bongard.

Tom Paulsen. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.