Klar for ny fest til inntekt for Radiumen

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Hvert år siden 2012 har «Fra Båstad Til Radiumen» blitt arrangert på Folkvang samfunnshus i Båstad. Etter en koronapause er gjengen bak konseptet igjen klare for innsamling.

Det hele begynte som en samtale en natt på Gegges pub høsten 2011 og utviklet seg etter hvert til et eget lite Båstad Live Aid. Nå er det ikke så lite lengre og gjengen har til nå sendt mange hundre tusen kroner i bidrag til Radiumhospitalet.

Arrangementet har kunnet by sine gjester på dansere, tryllekunstnere, band, filmfremvisninger, kulturskoleelever, trubadurer og forfattere. Bidraget har frem til 2018 blitt levert i to forskjellige potter. 50% har gått til pasienters velvære, og de resterende 50% har gått til forskning.

– I 2018 ble foreningen «Fra Båstad Til» introdusert for en idè anført av Mathilde Haraldsen Normann. Hun ville adoptere et konsept fra Leeds, hvor man lagde superheltmasker, av de tradisjonelle «eldre» strålemaskene. En slik stråling av barn kan være meget traumatiserende for de utsatte barna, og også foreldrene. Strålende masker til superhelter endrer denne settingen, og du kan lese et utdrag om saken her, skriver Indre Østfold kultur på sin Facebook-side.

Derfor har 100 % av innkommende bidrag fra 2018 gått uavkortet til dette prosjektet.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

I 2022 faller arrangementet på lørdag 23.april, og programmet ser slik ut:

– Håkon Hauer/Monika Walter

– Trygve Skaug

– Mathilde Haraldsen Normann/Grete Vollebekk fra OUS/Radiumhospitalet

– Kjell Vidar Åhman Teig

– Stone Heart

– SmallTown Tommy

– Ødegårds Kvartett

– Mr PianoMan, Ole Kopperud

– Alt du foretar deg på Folkvang samfunnshus disse kveldene gir et bidrag til kreftsaken, både via inngangsbilletten, kjøp av farrisflasker så vel som vaffelplater. Foreningen har eget bar-salg, og kan invitere til en kveld med alle rettigheter. På sjekken kan det derfor stå «Fra Bygdesamfunnet Båstad».

Ildsjelene Jenni Vereide, Fredrik Vangsal, Ole Halvor Fossum og Kjell Vidar Åhman Teig har siden den spede begynnelse arrangert dette. De bestemte seg for å gjøre dette ti ganger.

– Etter 2023-utgaven gis stafettpinnen videre til noen som kan føre tradisjonen videre. Men først skal gjengen dra i land de to siste tilstelningene med brask og bram, før akkurat de takker for seg i 2023.

(Kilde: Indre Østfold kultur)

Folkvang. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.