Artist Trine Rein håper en kampanje kan gi publikum en liten påminnelse om hvor fint det er å samles om kulturopplevelser. Foto: Ali Zare / NTB

GramArt med kampanje som ønsker folk velkommen tilbake til salene

Trygve Skaug, Linn Skåber og Atle Pettersen er blant kjenningene som deltar i kampanjen #backtolive – en videokampanje som vil oppmuntre publikum til å fylle opp salene igjen.

Restriksjonene er mer eller mindre borte, smitteangsten redusert – men likevel har ikke publikum strømmet tilbake til kulturhus og konsertarenaer på samme vis som før.

Det vil GramArt gjøre noe med. På initiativ fra Trine Rein og flere aktører i bransjen, kjøres det i gang en kampanje. Videoen kan man blant annet se på GramArt sine sider, og her snakker flere norske artister, skuespillere og TV-profiler om gleden ved å være sammen igjen – og dele kulturopplevelser.

– Vi ble veldig glade da Trine Rein tok kontakt med denne ideen, sier Lasse W. Fosshaug. Han er kommunikasjonsrådgiver hos GramArt, interesseorganisasjonen for artister, musikere og studioprodusenter.

ANNONSE

– Endelig får vi gjøre noe aktivt og positivt igjen, på vegne av medlemmene våre, medlemmene til alle de andre organisasjonene som støtter kampanjen, og alle som jobber med formidling av kultur, i hele landet.

En av de andre organisasjonene som ble kontaktet, var NEMAA – organisasjonen for bedrifter som driver med artistmanagement og bookingvirksomhet i Norge. Joël Schwalenstöcker er styreleder i NEMAA, og han håper initiativet vil være med på å lokke publikum tilbake igjen – i stor stil.

– De største artistene og skuespillerne trekker oftest fullt hus. Men i Norge har vi også alltid hatt et stort mellomsjikt med kunstnere som lever av det de gjør, men kanskje uten helt enorme omsetningstall. Det er disse som har merket nedgangen mest. Vi håper derfor å kunne bidra til at billettsalget tar seg opp igjen gjennom denne kampanjen, sier Schwalenstöcker.

ANNONSE

– Det har vært en fantastisk tillit at folk deler så mye fint

En av Europas beste dirigenter kommer til Hærland kirke