Amalie og Maiken ble norgesmestere

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Denne helgen var det klart for NM/LM kortbane i Sonja Henie ishall på Frogner i Oslo. Både Amalie Haugerud Teig og Maiken Nerstad Gundersen fra Båstad IL Skøyter deltok og gjorde det meget bra.

– Amalie Haugerud Teig ble norgesmester sammenlagt i klassen junior, dette er sammenlagt mesterskap og hun gikk 155m, 500m, kvartsfinale, semifinale og finale på lørdag. Søndag så var det 1000m med kvartsfinale, semifinale, finale og superfinale 3000m, skriver Finn Lunde i Båstad IL Skøyter i en e-post søndag kveld.

ANNONSE

Videre skriver han at Maiken Nerstad Gundersen fulgte opp med 777m, 500m kvartsfinale og finale lørdag.

– Søndag med kvartsfinale 1000m, finale og superfinale 1500m i klassen tilrettelagt. Hun ble sammenlagt landsmester i klassen tilrettelagt. Dette ble oppsummert en flott avslutning på årets skøytesesong med to flotte prestasjoner.

Lunde forteller at kortbane er ganske nytt i Norge og har ikke vært satset så mye på dette som egen gren innen skøytesporten.

– For å referere Glenn Øyvind Teig som var til stede under NM-mesterskapet på Frogner i Oslo så var det stor idrettsglede å se blant utøvere som også for det meste går vanlig hurtigløp. Dette er og vil forhåpentlig bli en viktig gren innen skøyter med tanke på rekrutering til skøytesporten, avslutter Finn Lunde.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.