Pris til Askim og Mysen-elever under fylkesmesterskap

Pressemelding
3 minutter lesetid

Over 70 ungdomsbedrifter fra Østfold deltok under Ungt Entreprenørskap Vikens digitale Fylkesmesterskap.

Corium UB fra Askim videregående skole og Tyven Tyven UB fra Mysen videregående skole tok 2. plass i henholdsvis Beste Pitch og Best in business. Prisene ble delt ut under tirsdagens høytidelige premieutdeling på Quality i Sarpsborg.

Corium UB  er 5 jenter fra Askim vgs som lager smykker hvor 50% av inntekten av hvert smykke går til the ocean cleanup! Jentene er opptatt av hvordan miljøet kommer til å være i fremtiden og som de sier, vi ønsker å bidra så godt vi kan og har troen på at alle kan være med på å redde verden – LITT.

Tyven Tyven UB fra Mysen vgs er sosiale entreprenører som gir de innsatte i Indre Østfold fengsel en mer meningsfull hverdag ved å hjelpe dem ved å bidra i samfunnet. Samarbeidet med de innsatte øker muligheten for mestring, læring og endring og er positivt både for ungdomsbedriften og de innsatte.

Butikken selger unike produkter fra et bredt utvalg av materialer, hvor det legges vekt på produktutvikling. De innsatte og ansatte samarbeider kontinuerlig om å utvikle nye kreative og håndlagde produkter.

TyvenTyven UB er opptatt av å ta vare på miljøet rundt seg, og satser derfor på miljøvennlige produkter ved å restaurere og re-designe brukte materialer.

Trener ferdighetene arbeidslivet etterspør

– Ungdomsbedrift er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Viken, region Østfold.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Tyven Tyven UB. Foto: Irene Bergsland/ Ungt Entreprenørskap Viken

Næringslivet heier frem ungdommen 

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen.

– Det lokale næringslivet ser verdien av Ungdomsbedrift i skolene og våre samarbeidspartnere Sparebank1 Østfold Akershus, Nexans, Borregaard og Østfold Energi er gode støttespillere. Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, avslutter Engstøm.  

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.