I juni er det klart for Tomterfestivalen

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Planleggingen av festivalen som arrangeres utenfor Gjensidige-bygget på Tomter fredag 17. og lørdag 18. juni går for fullt om dagen.

Målet med dette arrangementet er å knytte sambygdingene enda tettere sammen og ikke minst skape nye relasjoner etter to år med nedstenging av samfunnet. Arrangørene vil at alle aldersgrupper skal imøtekommes. De ser derfor for seg et kulturarrangement for barn og ungdom på dagtid lørdag med blant annet barneunderholdning i form av tryllekunstner, ansiktsmaling også videre. Planen er også at speiderne skal komme for å finne på noe. Både fredag og lørdag kveld er for de over 18 år.

– Vi tenkte; Nå har Norge vært stengt ned i to år. Vi har hatt noen markeder her ute og det har funket bra. Vi må gjøre noe som setter Tomter på kartet også drodlet vi litt om det og klemte til med at vi må ha festival, sier Stein Wassum.

Sammen med Geir Solberg arrangerer han denne festivalen. Per nå er det Stein og Geir som holder i trådene i tillegg til Stein sin kone. De to legger til at en gjeng er snart på plass for å hjelpe til med arrangementet. Totalt er det sju artister som skal entre scenen i løpet av de to dagene. Tre på fredag og fire dagen etter.

(Saken fortsetter under)

På denne plassen går Tomterfestivalen av stabelen. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Har solgt flere festivalbilletter

– Lørdag er det marked her ute og da bruker vi hele Tomter som vi har gjort før. Også kommer Follo Mustangklubb forhåpentligvis med Lillegul som er med i disse filmene.

Lille Gul er for øvrig bilen som er brukt i Børing-filmene.

Ifølge Wassum og Solberg vil alt av arrangement skje på Gjensidige-plassen, samtidig som kafeen vil være åpent som ellers. De to har valgt at det ikke blir alkoholservering på dagtid.

– Vi stenger hver kveld klokken 24.00. Lørdag er det spesielt, for da har vi solgt noen festivalbilletter med VIP-nachspiel. Da åpner vi puben klokken 24.00, sier arrangørene og legger til at det er åpent til 02.00 for dem som har kjøpt billetter til dette.

Ideen om festivalen kom i fjor, men før dette snakket de om å arrangere festivalen på sommeren i fjor.

– Men da alt var så usikkert og det turte vi ikke. Så tenkte vi at neste år må det åpne og det har det gjort. Dette er et prosjekt som skal være et nullprofitt. All inntekt som vi får inn blir brukt til festivalen. Scene, lyd, lys, artister, vakter og alt som skal betales der oppe er betalt av billetter og sponsorinntekter. Vi er kjempefornøyd med den artistpakka. For det tror jeg blir dritbra, sier Wassum og Solberg nikker at han er enig.

ANNONSE

Planen er å arrangere dette flere ganger.

– Vi får jo en veldig bra erfaring nå gjennom hele den seansen fra starten av, det med å booke inn artister og ikke minst økonomi. Per dags dato ligger vi veldig greit an og nå har vi ikke jobbet mye med sponsorer, men vi har noen og det kommer flere. Så at vi skal klare dette er vi hellig overbeviste om. Vi gleder oss og ser virkelig frem til dette her, sier Solberg.

Disse artistene kommer:

Fredag:

Creamstones support band

Cash Commitment headliner

Big Wheels

Lørdag:

Østre Linje

Aurora Nathalie support

Coctail slippers

PopHeads

Gjensidige-bygget på Tomter. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Stein Wassum (f.v) og Geir Solberg. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.