Kristian Valen kastet loss i Askim

Nina Johansen Bullock
7 minutter lesetid

Askim Kulturhus var lørdag kveld fylt til randen med et publikum som gapskrattet og leverte klappsalver i begeistring igjennom forestillingen. Valen hadde sitt publikum i sin hule hånd fra begynnelse til slutt.

Indre24 fikk en prat med Valen både før- og etter forestillingen.

– Jeg er glad for endelig å komme tilbake til Askim Kulturhus, og at det blir stinn brakke. Kulturlivet har blødd i over to år nå, og mange er fremdeles forsiktig med å ta ut på. I går var det fullt hus på Jessheim, og nå i Askim. Skjønner det nesten ikke, men er takknemlig, sa Valen lørdag kveld.

– Det er for at du er så dyktig, og at vi trenger å skratte og le igjen. Break a leg, kvitterte Indre24.

Valen takket, gikk «tilbake i bobla» si i det han kalte bomberommet, garderoben i kjelleren på kulturhuset.

(Saken fortsetter under)

Kulturhuset var fylt til randen lørdag kveld.

Så, noen minutter på overtid, kastet han loss, og seilasen kunne begynne. Med seg på scenen hadde han sin venn Magnar Birkeland (også kalt Panser Magnar), som satt bak tangentene. Samspillet mellom dem var der fra første tone.

Så kom historiene, som perler på en snor. Illustrert med et tydelig og herlig kroppsspråk, dans, sang og noen enkle rekvisitter.

– Jeg hadde en oppvekst med mor som var aktiv i AKP (ml).Vi gikk i alle tog bare plakaten startet med slagordet «nei».

Fortsettelsen med en tur til Bergen hvor han hadde håpet at Magnar skulle få napp hos damene, ble en hysterisk morsom historie. Valen hadde tross alt prøvd å få giftet han bort i over 20 år på veien. Men, han skjønte hvor han hadde vært, for regningene på «Pay TV» var relativt store da de sjekket ut.

(Saken fortsetter under)

Selvironi med alvor

– Som dere sikkert har hørt, har jeg gått på et par smeller de siste åra. Jeg har slutta å drikke, men det har sikkert ikke dere hørt om. Det gikk litt over stokk og stein. 

Valen var så tydelig, ærlig og klar da han fortalte om sin historie, men fremstilt med humor. Hvordan han hadde kollapset, tryna ned trapper på Aker brygge og ikke husket noe mer før han våknet i senga. Ødelagt og brudd i ni ribbein. Da ringte han igjen L-82, sin venn Magnar, og kom seg på legevakta.

– Der ble vi plassert i et venterom. Måtte vente i sju timer, så det var jo ikke så lenge å vente, flirte han og publikum lo.

Beskrivelsen av påfølgende undersøkelse ble bare hysterisk morsomt fortalt og illustrert.

– Men jeg følte skam og var jævlig flau etter denne hendelsen og kollapsen på scenen etter 30 minutter, innrømmet han.

Bare det å gå på butikken å handle var ille, så han kamuflerte seg med hettegenser dratt godt over hodet og fake briller. Det hjalp lite da kassadama som kjente han ropte «Hallo Kristian». Etter denne hendelsen skjønte Valen at han trengte hjelp. Valen ble innlagt på Vangseter for å få hjelp for sin rusavhengighet.

– Her møtte jeg så gode mennesker, vi ble venner, og vi fikk hjelp. Støtten kom også utenfra. To av dere sitter i salen her i dag. Tusen takk, kvitterte Valen.

ANNONSE

(Saken fortsetter under)

Valen og «Panser Magnar».

Mange historier og publikum lo

I ettertid gikk Valen på bar for å se hvordan det var å være edru der.

– Det var som å komme inn i en barnehage, alle de fulle folka rundt om.

De ble godt parodiert og publikum skrattet.

Valen er en stor entertainer, sanger, komiker, danser og storyforteller. Da han tok for seg «Hjulene på bussen de går rundt og rundt», fremført blant annet som Jan Eggum, Johnny Cash, Julio Iglesias og Vamp, ja da hylte publikum i latter.

Et av kveldens høydepunkt ble da Valen satte seg ned og tok for seg Snapchat. Fikk opp kontoen på et lerret og kjendis Norge ble parodiert på rekke og rad. Erna Solberg og Jens Stoltenberg var to av dem. Helt ubeskrivelig levert! Historiene fortsatte, og Valen sprutet energi. Hvordan han fortalte det å putte en 50-lapp i skjortelomma får å skyve skylda på andre, da han kom hjem nedspydd, eller da han så seg selv i speilet og var påseilet.

– Du må skru til korken nå. Nei, ikke hør på barn og fulle folk.

(Saken fortsetter under)

Historiene var mange, og publikum storkoste seg.

Indre24 fikk en kort prat med Valen etter forestillingen også. Han var så fornøyd med responsen han hadde fått av sitt publikum i Askim. Tommel opp!

Har du skrevet alle tekstene selv, spurte undertegnede.

– Ja, det er jo bare selvopplevde historier, smilte en fornøyd Kristian Valen.

Hvordan denne mannen klarer å stå på scenen å kjøre showet alene, huske alle tekster, dansetrinn, alt, uten en pause er å ta av seg hatten for. For en entertainer av rang!

Takk, Kristian Valen. Det var så inderlig godt å gapskratte igjen.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.