Inviterer til generalprøve-konsert

Indre24
3 minutter lesetid

Trøgstad janitsjar ble stiftet i 1938 som Skjønhaug guttemusikk, etter noen år som Trøgstad ungdomskorps har de vært Trøgstad janitsjar siden 2013.

Av: Indre Østfold kultur

Det er en gjeng på 30 stk korpsglade jenter og gutter fra 20 til 70 år som møtes på Havnås hver torsdag og er glad i å lage musikk sammen og ha det trivelig. Formålsparagrafen er : «Trøgstad Janitsjar skal legge vekt på å utvikle musikalske ferdigheter og skape et godt miljø til beste for sine medlemmer og lokalsamfunnet.»

Som janitsjarkorps er det noen utfordringer i forhold til rekruttering fra nærmiljøet, men de siste årene har det kommet til nye musikanter også fra nabobygdene, her er alle velkommen. Det er ingen opptaksprøve for å begynne og det er også muligheter for å låne instrumenter

De er fast innslag på sommerdager og julemarkeder på Skjønhaug torg. Førjulskonsertene i Båstad og Trøgstad kirke er også noe musikantene ser fram til. I samarbeid med organisten har de også nyttårskonserter, både RadetzkyMarch og Champagnegaloppen er fast inventar i notemappen.

I tillegg til arrangement sammen med andre har de også egne konserter, med og uten en rød tråd. Høsten 2020 måtte «Spanske toner» avlyses, men høsten 21 fikk de holdt konsert med låter fra «Offenbach til Andersson». Fast konsertscene er Aulaen ved Skjønhaug skole.

ANNONSE

De siste to årene har vært krevende også for Trøgstad janitsjar, de var klare til å delta i Norgesmesterskapet i Janitsjar i mars 2020, så ble det øvelse på Zoom i stedet. Tross store utfordringer med å få øvd og spilt sammen klarte de å stille 17. mai både i 20 og21. De deltok i kommunens tv-sending begge årene.

Våren 2020 var de også uten dirigent, de fikk mange gode søkere og endte opp med Daniel Paulsen fra Moss, et velllykket men kort samarbeid- operaorkesteret er litt vanskelig å konkurrere med. Heldigvis var «gammeldirigenten» villig til og hadde anledning til å ta over igjen. Andreas Losiewicz fra Sarpsborg og Trøgstad Janitsjar klarer sammen å skape gode opplevelser for både musikanter og publikum.

Etter to år med utsettelser er nå Trøgstad Janitsjar klar for å reise til Trondheim 1. april for å delta i Norgesmesterskapet, de har fått øvd inn repertoaret i grupper fra januar og nå hele korpset fra februar. Den 26. mars har de siste øvelse og inviterer alle til å komme å høre på NM-stykkene.

(Saken er lånt fra Indre Østfold kultur)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.