Nå blir det tilbud for ungdom i Trøgstad

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I lengre tid har det vært planlagt å starte et tilbud for ungdom fra 13 til 18 år i Trøgstad. Men koronasituasjonen har satt en stopper for dette opptil flere ganger.

Fredag 4. mars klokken 13.00 er det klart for åpning av Torvet Ung på Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek.

– Det er to ansatte som kommer til å drifte tilbudet i Trøgstad og vi er veldig glade for at det er Linn Hattvang og Kim-Christian Nielsen, sier Renata Markota, som er avdelingsleder for ungdomshusene i Indre Østfold kommune, til indre24.no.

(Saken fortsetter under)

Renata Markota. Foto: Sven Lilleheier/ Indre Østfold kommune

Ungdommene er med på å bestemme

Torvet Ung er åpent hver fredag fra klokken 13.00 til 16.00. Tilbudet er regi av Indre Østfold kommune, men det vil være sambruk av lokalene. Nå gleder de seg til å komme i gang.

– Det er kjøpt inn Playstation-utstyr, biljard og Gaming-pc til å starte med. Det viktigste er så klart at ungdom får en stor medbestemmelse og er med på å forme tilbudet videre, fortsetter Markota.

ANNONSE

Lokalene er ikke pusset opp ennå, men det ligger til rette for å pusse opp møbler.  

– Vi håper så klart at ungdom blir med på dette, da det er de som vet hva som er kult.

Kan det være aktuelt å ha åpent flere dager i uken?

– Vi har måtte starte et sted med tilbudet og åpningsdager. Vi satser på fredager rett etter skolen i første omgang. Ungdommenes innspill er så klart veldig viktig. Blir det behov for endringer eller utvidelse så er dette noe vi må prøve å imøtekomme på best mulig måte, avslutter Renata Markota.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.