Har lagt ned utallige treningstimer – nå er han tatt ut til ungdoms-OL

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Både fjorårets og årets hoppsesong har gått over all forventning for Adrian Aadalen (18) fra Trøgstad. Han har nemlig tatt pallplasser i nesten alle Norgescup-rennene.

  • Sigurd Myrvang fra Askim IF er også tatt ut til Lahti som reserve

– Det er deilig og endelig klare og ta ut gode hopp i renn, da jeg tidligere har slitt med og hoppe bra når det gjelder. Jeg har lagt ned utallige med treningstimer de siste årene og da er det veldig deilig og se at det gir utbytte, når jeg nå har blitt tatt ut til EYOF, sier Aadalen til indre24.no.

Det er fortsatt noen renn igjen i Norgescupen for den unge trøgstingen. Han skal hoppe i Lillehammer mandag og tirsdag denne uken før han setter snuten til Voss neste helg.

– Så jeg håper å få til gode plasseringer der også. Når det gjelder det individuelle rennet i EYOF, har jeg ikke satt meg noe plasseringsmål, men jeg håper å få til to gode konkurransehopp. Jeg gleder meg veldig til å se hvordan nivået mitt ligger an i forhold til de utenlandske konkurrentene. Med et uttak som dette får jeg helt klart en stor boost til å fortsette satsingen. Jeg håper nå at jeg kan klare å skaffe noen flere sponsorer slik at veien til toppen blir litt lettere.

ANNONSE

Lettere hverdag fremover

Samme dag som det ble kunngjort hvem som er tatt ut til Lahti hadde 18-åringen nemlig oppkjøring.

– Det var veldig befriende og endelig få førerkortet på bil. Det vil gjøre hverdagen min mye lettere siden jeg slipper å ha noen til å kjøre meg rundt, sier han.

Som skihopper blir det mye reising og med førerkort blir det mye lettere.  Selv om han har vist om uttaket en stund innrømmer Aadalen at det var litt stas at dette ble kunngjort samme dag.

Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.