Tok hele fem gull i landsmesterskapet – slik gikk det med de andre lokale

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Denne helgen ble det arrangert landsmesterskap i skøyter på Frogner stadion. Båstad IL Skøyter stilte med hele ni løpere.

Se resultater for fredag, lørdag og søndag (ekstern lenke)

For første gang var det også med egen paraklasse og der deltok blant annet Maiken Nerstad Gundersen. Hun fikk hele fem gull i klassen para på øvelsene fellesstart (500m, 1000m, 1500m og 3000m). Den unge jenta er veldig fornøyd med plasseringene, men har fortalt at det var vanskelige forhold og tungt å gå. I fjor ble det kjent at askimingen var tatt ut til Special Olympics (World Winter Games) i 2022. Men dette er nå utsatt til januar 2023.

Landsmesterskapet i helgen var for aldersbestemte klasser fra 12 til 16 år og ble arrangert i fellesskap av Aktiv Skøyteklubb og Oslo Skøiteklub.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Paul Fredrik Michelet, Amalie Haugerud Teig og Maiken Nerstad Gundersen (foran). Foto: Privat

Fra Båstad IL Skøyter stilte følgende personer:

  • Helle Leona Grønnevik, J-12
  • Oliver Østbye, G-12
  • Thomine Sæves Myran, J-13
  • Adrian Andreas Grønnevik, G-13
  • Amalie Haugerud Teig, J-14
  • Paul Fredrik Michelet og Mathias Myhrer, G-14
  • Bernard Benjaminsen, G-15
  • Maiken Nerstad Gundersen, i klassen Para

Gode prestasjoner av de andre lokale

– Paul Fredrik Michelet leverte igjen et imponerende LM med hele 4 medaljer. Han startet med å bli Landmester gull på den første distansen 100m med tiden 11,06. Mathias Myhrer fulgte opp med 4. plass på samme distanse. Paul Fredrik fulgte opp med sølv med sølv på 500m tid 41,62, bronse på 1500m  tid 2.13,53 på lørdag og bronse på 1000m tid 1.27,72 siste dag søndag. Paul Fredrik har vist stor fremgang den siste tiden på de litt lengere distansene og 1000 og 1500m var overraskende gode prestasjoner hensyntatt forholdene. Landmester i klassen ble Mika Klevstuen fra Oslo Skøiteklub på alle distanser og Halvor Kjøsterud Erlingsen fra Asker tok sølv på 1000 og 1500m, skriver Finn Lunde i Båstad IL Skøyter i en e-post.

På første dag gikk Amalie Haugerud Teig felles start i J14 og fikk bronse på denne øvelsen, men måtte stå over de øvrige distansene på grunn av sykdom. Ifølge Lunde er både Paul Fredrik og Amalie Haugerud Teig tatt ut til å gå NM junior sprint på Bjugn 26. og 27. februar.

Det ble levert flere gode prestasjoner også av de andre deltagere fra Båstad IL Skøyter.

– Paul Fredrik, Mathias Myhrer og Bernard Benjaminsen deltok også på øvelsen lagtempo over 4 runder på lørdag hvor de ble nummer 6 som var en god prestasjon, vinner av lag konkurransen ble Akershus Oslo med Mika Klevstuen, Tinius Rambøl Alme og Fredrik Pedersen landsmestere. Lagene er sammensatt med løpere fra alle aldersgrupper slik at det er hard konkurranse høyt nivå i denne øvelsen, fortsetter Lunde.

Maiken Nerstad Gundersen i farta. Foto: Privat
Paragruppa. Foto: Privat
Maiken sine trenere er Glenn Øyvind Teig, Hege Andersen og Finn Lunde. Her er hun fotografert sammen med Teig. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.