Foto: DNT Indre Østfold

Klart for Norges største utedag – inviterer til uteaktiviteter for hele familien

Søndag 6. februar inviterer DNT Indre Østfold igjen til Kom deg ut-dagen flere steder i Indre Østfold-regionen.

Dette er en turdag i regi av «Kom deg ut – dagen» er en turdag i regi av Den Norske Turistforening (DNT) som arrangeres hver høst og vinter. Både foreldre og barn i alle aldre vil her få en smakebit på friluftslivet helt gratis. Dette året er det ny rekord i antall arrangementer med over 200 Kom deg ut-dager over hele landet.

– Vi er veldig glade for at vi igjen kan invitere til Kom deg ut-dagen. Dette er en flott mulighet til å sette fart på turåret 2022 med en søndag i naturen. Vi håper dagen vil være til inspirasjon for mange, enten man er vant til å være i naturen eller har lyst til å utforske friluftslivet mer i år, Kjersti Berg Sandvik, daglig leder i DNT Indre Østfold, i en pressemelding.

Berg Sandvik oppfordrer alle til å komme seg ut denne dagen, enten på et arrangement eller på egenhånd.

Dette skjer i vårt nærområde

Totalt skal de gjennomføre hele sju arrangementer i Indre Østfold-regionen denne søndagen.

– Det blir grilling, natursti/aktiviteter med premie til barna, noen steder blir det pilking og skøyter, andre steder skattejakt. Ta med familien, naboer eller venner og bli med! Nå er vi i gang med Frivillighetens år, og denne dagen er ett eksempel på hvor viktig frivillig innsats er for å skape gode opplevelser for folk i nærmiljøet, sier Sandvik.

For mer info om de ulike stedene, se nedenfor:

På alle arrangementene følger man gjeldende regler og anbefalinger og smittevern.

ANNONSE

Noen tips til et nytt år på tur;

Tur-appen KulTur.
Gratis app, laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur og ikke. Barna får poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og de kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Tilgjengelig for både iPhone og Android.

Finn nye turmål for hele familien
I den nasjonale turplanleggeren UT.no finner du alt fra rasteplasser/bålplasser, teltplasser, fiskeplasser og utsiktspunkt. Og ikke minst kan du søke i tusenvis av turer og hytter.

Lag mat på tur
Lag gjerne bål og spis god middag ute! Eller ta med primus eller mat på termos. Planlegg turmål og maten sammen med barna, så blir turen en enda større opplevelse. Hva med en eventyrstund rundt bålet, eller ta med hengekøyer til pausene?

Fornøyd gjeng i DNT

Tidenes første Kom deg ut-dag var i september 2006.

– Vi er veldig glade for at vi igjen kan invitere til Kom deg ut-dagen. Om du er vant til å være i naturen eller ikke spiller ingen rolle, for vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Det koster ingenting å delta, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT i en pressemelding.

(Kilde: Pressemelding)

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Færre togpendlere etter pandemien – dette er årsaken

Flere trafikkulykker i Indre Østfold