Har brukt koronatiden godt – nå er disse to ute med ny låt

Glenn Thomas Nilsen
4 minutter lesetid

Duoen Maria Skog og Halvor Lundtveit fra Spydeberg har brukt koronatiden til noe positivt ved å være kreative og jobbe med eget materiale i studio.

Forrige fredag ga de to ut låten «Give it Back». Den er allerede vist rundt 1000 ganger på Youtube. Låten finnes også på Spotify.

– Vi er en sammensveiset duo, faktisk så sammensveiset at vi forlovet oss 27. desember, forteller Skog til indre24.no.

De to møttes i et tidligere musikkprosjekt med Halvor på el-gitar og Maria på ledvokal.

– Så fant vi etter hvert ut at kjemien mellom oss to var såpass bra og at vi ville starte for oss selv. Jeg valgte å flytte fra Aurskog- Høland og ble spydeberging. Nå blomstrer våre musikalske prosjekter, som har gått fra å være mest coverlåter til å bli mer og mer eget materiale, sier Skog og legger til at de har gitt ut to låter tidligere, men en litt annen sjanger og uten musikkvideo.

(Saken fortsetter under)

Velvet Recording Studio i Spydeberg. Her med Eiliv Sagrusten. Foto: Privat

Startet opp akustisk duo

Begge to har lang fartstid innenfor musikk. Lundtveit spiller blant annet leadgitar i Spydeberg-bandet No Class, mens Skog har sunget fra hun mimet etter Jahn Teigen og Carola Häggkvist med hårbørsten som mikrofon da hun var liten.

ANNONSE

– Jeg har også lang fartstid fra to band og en duo tidligere. Med disse samlede erfaringene fant vi ut at vi ville starte opp en akustisk duo ettersom begge liker når det gynger, men helt uten backingtrack. Da føles det som det blir mer jordnært, men samtidig mer utfordrend og det liker vi.

(Saken fortsetter under)

Bredt utvalg av spillejobber

Maja & Snikkær’n har spilt i alt fra bryllup, pub, sommerfester og julebord. Det går mest i coverlåter som blant annet Plumbo, Jokke, Åge, CC Cowboys og Janis Joplin. Med andre ord et veldig variert repertoar.

– Vi føler målet er nådd når publikum kaster skoene og synger med den stemmen de har utover kvelden. Da er vi fornøyd.

Spydebergingene er ikke alene om å nevne at koronasituasjonen har lagt et lokk over en del planlagte spillejobber. Mye er satt på vent og uvissheten om når ting blir mer som normalt har hengt over dem og verden for øvrig. Derfor har de valgt å bruke denne tiden på noe positivt, som det å være kreative og jobbe med eget materiale i studio.

– Give it Back er en av de egne låtene vi har jobbet med den siste tiden. Historien som kommer fram i musikkvideoen som ligger på YouTube (og Spotify), er egentlig nesten som er rar drøm, der de rareste ting bare dukker opp. Så våkner man på morgenen og lurer på om det egentlig har skjedd. Gøy med litt humor i disse tider. Vi har vært så heldige å få spille inn i Velvet Recording Studio i Spydeberg, og med Eiliv Sagrusten på trommer, bass og bak spakene i studio. Masse kreativ moro har vi hatt, og det blir ikke det siste fra oss, avslutter Maria Skog.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.