Admiral P. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Admiral P og Vinni klar for Greåkerdagene

Før helgen ble de første artistene til Greåkerdagene neste år sluppet. Nå er det klart at både Admiral P og Vinni entrer scenen der i august.

– Philip Tom Joseph Boardman, bedre kjent som Admiral P flyttet fra Zambia til Norge som 13 åring – sammen med sin Zambiske mor og sin norske far. Han ankom Norge en vinterdag i 1995, med en alvorlig kreftsyk far som han dessverre mistet samme år. Unge Admiral P mestret ikke det norske språket spesielt bra, noe han egentlig ikke var så interessert i heller – fylt med aggresjon og frustrasjon drev han rundt i Oslos gater med feil folk. Noe han i ettertid har vært åpen om, at kunne gått riktig galt, skriver arrangørene i en pressemelding.

Admiral P er for øvrig bosatt i Askim.

– I 1999 var han med på å starte soundsystemet og reggaekollektivet Jah Ark Manifest, som gradvis har har vokst seg til en sydspiss innen sjangeren i hele landet. Etter flere år med god innsats og mye øving kom endelig debut-mixtapen; Muzikal Bullit. Senere har Admiral P gitt ut spellemannsvinneren “Engel” sammen med Nico D, pluss andre hits som “Spinnvill”, “Snakke litt”, “Kallenavn”, “Fy Faen” – og lista fortsetter. Sammen med syvmanns-orkestret “The Global Citizen Band” har Admiralen de siste årene reist Norge rundt og opptrådd på noen av de største scene vi har her til lands. Når denne gjengen er samlet, er Admiralen i sitt rette element og sammen skaper de magi.

ANNONSE

Både han og Vinni entrer scenen på Greåker lørdag 20. august. Denne dagen består av ville beats og gode vibber.

Vinni

Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, slo først gjennom som frontfigur i duoen Paperboys. Med hits som «Barcelona» og «Lonesome Traveller» tok de landet med storm, og var i en årrekke sentrale i det norske hip hop miljøet. Siden den gang har Vinni valgt å stå på egne bein og til manges glede gått over til å gjøre det på morsmålet. Etter å ha deltatt på tvsuksessene «Hver Gang Vi Møtes» og «Kompani Lauritzen» ble han virkelig allemannseie og stadig flere har fått øynene opp for hitmakeren som har servert oss radio-favorittene «Stjernestøv», «Sommerfuggel i Vinterland» og God Morgen Norge». I tillegg til å toppe listene utallige ganger, kan Vinni uten tvil regnes som en av de mest erfarne liveartistene i Norge og har stått på de fleste festival og klubb-scenene vi har her i landet.

Nå er han aktuell med ny musikk og det er utrolig gøy å kunne meddele at han endelig kommer til oss på Greåkerdagene 20.08.2022

ANNONSE

Frp vil løse opp Viken

Mann frikjent for forsettlig drap i Askim