Foto: Øystein Westlie

Klassisk jul i Eidsberg kirke

3. desember klokken 19.30

Viktoria Anchissi Joner, Jostein Fahre, Simon Thorbjørnsen, Helena Falk Botolfsen og André Bongard skal ut på juleturné i samarbeid med Even H. Kaalstad.

«Klassisk jul» har blitt en konsert med mange perler. Her får du høre kjente klassiske julesanger og sterke individuelle prestasjoner fra de unge sangerne. Samspillet med André Bongard på piano og Helena Falk Botolfsen er til å ta og føle på. En konsert som gir deg den gode julestemningen, som er fin å ta med ut i vinternatten.

Viktoria Anchissi Joner, norsk-peruansk koloratur-sopran. Hun startet i Den Norske Operas barnekor 8 år gammel, og var med i over 30 produksjoner på både lille scenen og hovedscenen i operaen. Hun har sunget alt fra hovedroller til kor.

Hun har vært solist med orkester som Operaorkesteret, KORK og Marinemusikken. I november 2020 skulle hun egentlig være solist i El Retablo de Mease Pedro av de Falla med Arktisk Filharmoni, men på grunn av Covid-19 ble det avlyst.

Jostein Fahre, er tenor og kommer fra Skien. Han har jobbet aktivt med musikk i seks år, og har fremført på en rekke konserter og festivaler. Jostein startet sin sangundervisning hos Anders Vangen ved Operastudioet i Porsgrunn.

I 2018 var han med i operaforestillingen «Figaros bryllup» på Den Norske Opera & Ballett, og i 2019 startet han studie ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Høsten 2021 startet han på Operahøgskolen i Oslo.

Simon Thorbjørnsen, er fra Porsgrunn og startet tidlig med teater og sang. Han startet med sangundervisning hos operasanger Anders Vangen da han var ti år.
Simon ble tildelt Vangens talentfond i 2018, og tildelt Ina Kringlebotns minnestipend.

ANNONSE

Simon var med på Operahøgskolens eksamensforestilling «Figaros Bryllup» i 2018 som ble satt opp på Den Norske Opera & Ballett. Han skulle også ha vært med i 2020, men avlyst på grunn av covid-19.

André Bongard, er en av Norges mest brukte pianister og reiser stadig med flere av de mest profilerte artistene i Norge. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Fra våren 2019 har Bongard fått sine egne årlige solokonserter i Askim Kulturhus.

Helena Maria Falk Botolfsen er en norsk fiolinist med utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Oberlin Conservatory of Music og Kungliga Musikhøgskolen i Stockholm, der hun tok sin mastergrad og solistdiplom. Helena har spilt konserter over hele verden, og er en allsidig musiker og solist som har gjort alt fra å turnere med Eminem til å spille på de største scenene for klassisk musikk i Europa. Etter sin utdannelse flyttet Helena til Los Angeles, der hun blant annet spilte inn fiolinsoloene til Hollywood-filmen Come Play. Helena spiller på en Dominicus-Rief fiolin fra 1789 på utlån fra Morten Johan Svendsen.

Even H. Kaalstad har lang erfaring som konferansier og leder oss lett og ledig gjennom julekonserten.

«Dette gir den beste julestemningen»
«Gåsehud, følelsen av å bli berørt av musikken og sangen»

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Arrangerte åpent møte om demens

BILDER: Julestemning i Askim