(Pressefoto)

Håpets kappe – konsert i Mysen kirke

– En musikalsk fortelling om tre hellige rom og jorda vår

I alle verdensreligioners hellige skrifter finner vi fredsbudskap og sterke tekster om å ta vare på skaperverket. Å stå opp for jorda vår – sammen – uavhengig av tro og livssyn er den bærende ideen bak album og konsert «Håpets Kappe». 

Konserten er søndag 24. oktober klokken 19.00 i Mysen kirke.

Vi har mange ulike religioner, men bare en jord! Musikken er komponert av Solfrid Molland til tekster av Erik Hillestad og Ingvar Hovland inspirert av ulike hellige skrifter.

Musikere:

  • Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill/ komponist)
  • Daniel Lazar (fiolin)
  • Nawar Alnaddaf (vokal/oud)

Bakgrunn for prosjektet

I det offentlige ordskiftet om tro og livssyn fokuseres det ofte på ulikhet. Dette kan være viktig for å se utfordringer og unngå at uenighet skyves under teppet. Men i en tid hvor landet vårt blir stadig mer flerkulturelt og flerreligiøst, er det også viktig å fremme felles arv og verdier – det som forener oss tross ulikt livssyn. I en tid hvor menneskeheten må løse problemer i felleskap.

Sagt om konserten:

ANNONSE

– Håpets Kappe i Vår Frue kirke ble mer enn en konsert. Det ble en kveld med økt innsikt i dialogens betydning. Den magiske musikken minnet oss om skjønnheten i andres tro. Ord og toner berørte hjertene. Vi trenger opplevelser som dette i en tid med store spenninger og økende polarisering – Dag Aakre, Kirkelig Dialogsenter i Trondheim:

Anmeldelser av albumet «Håpets Kappe»:

«Det har blitt intet mindre enn høytidsstund av dette møtet. Hun synger med en ekthet og varme som går rett inn der det gjør godt»  – Tore Hammerø, Nettavisen.

«For et ubeskrivelig, intenst vakkert album. Gudommelig, må jeg nesten si»- Jan Willem Broek, De Subjectivisten.

«Og hennes pianospill er, som alltid, fremragende…dette er en plate man skal sette seg ned med, lene seg tilbake med tekstheftet, og la Mollands musikk og de fine tekstene komme til deg.» – Jan Granlie, jazzmagasinet Salt Peanuts.

Terningkast 5: «Dette er hennes fjerde utgivelse, og kanskje den aller beste» –  Karl Erik Sylthe.

ANNONSE

ANNONSE

– Endelig kan vi invitere til konsert

Brann i vedlager på Jeløya i Moss