Jørn Witzøe og Frøydis A. Walstad. Alle foto: Nina Johansen Bullock

Jazzende 10-års feiring – se bilder fra konserten

Smaalenene jazzklubb feiret sine første 10 år med et stjernespekket lag av lokale musikere og vokalister. Askim storstue var lørdag kveld fylt av et entusiastisk publikum og musikkgleden fra scenen smittet over på alle som var tilstede.

Leder av jazzklubben, Jørn Witzøe, ønsket publikum velkommen før han ga ordet til «Askims kulturklippe», Margaret Lang Aadalen, fra Indre Østfold kommune. Hun kvitterte med å rose «lille Askim» som har og har hatt et rikt kulturliv. Hun nevnte blant annet Blanda Drops, som hadde imponert henne da hun kom til Indre. Dagens første på gjestelisten, Askim Storband, hadde sitt opprinnelige utspring i Blanda Drops storband. Flere av dagens vokalister hadde også sin solokarriereoppstart i Blanda Drops (red.anm.) Aadalen takket for invitasjonen og at Witzøe hadde jazzet opp Askim.

Først ut var Askim Storband under ledelse av bandleder Fredrik Øye Jensen. «Tanta til Beate» var full av trøkk fra første tone. Med på laget hadde de Jørn Grepperud. Jørn kan bare beskrives som «rå». Maken til stemmeprakt. Grepperud var for øvrig glad for å være ferdig med «husarresten» og hjemme igjen på scenen i Askim Kulturhus.

(Saken fortsetter under)

Jørn Witzøe.

Godt samspill med musikerne

Jørn Witzøe ledet festen og presenterte vokalistene; Stine Tangen, Hans Olav Aune, Tom Finsdal, Sissel Kvambe, Arza Nukicic og Frøydis A. Walstad som inntok scenen hver sin gang i godt samspill med musikerne. I pausen ble publikum anbefalt å ta en titt på «wall of fame». I foajeen hang det bilder på rekke og rad som fortalte fra jazzklubben sine arrangement igjennom sine 10 år. Etter pausen var det jazzklubben eget band som kompet vokalistene.

Witzøe med sine humoristiske presentasjoner, kunne informere at de ikke var fulltallig som oppgitt i programmet.

– Vi er godt voksne, og noen er inne for overhaling, sa han.

ANNONSE

Husbandet klarte seg allikevel meget bra, for det var trøkk og samspill med vokalistene. Tom Finsdal var «helt Elvis» under «Fools fall in love». Anett R. Svardal leverte nydelig og jazzy med låta «Autumn leaves». Hans Olav Aune fikk med seg sin datter, Line Theres, på «As times goes by». Sprekt av Aune som brått runder 84 år. Askims sangfugl, Stine Tangen, og Arza Nukicic hører vi gjerne mer fra. Alt i alt ble det en god bursdagsfeiring. Hele salen stemte i bursdagssangen, og jazzklubben med Witzøe i spissen takket publikum, band og solister for en fin fest.

(Saken fortsetter under)

Jan Jacobsen fra Askim var med og startet Askims første jazzklubb, Club Moonglow», i 1961.

Fikk frem gode minner

Eva Lie hadde tatt turen fra Moss for å komme på konserten.

– Konserten fikk frem gode minner, og det er flott å oppleve så gode stemmer som tar opp «evergreens» igjennom generasjoner, sa hun.

Jan Jacobsen fra Askim var med og startet Askims første jazzklubb, Club Moonglow», i 1961.

– Bildet av en ung Frode Thingnæs, tok jeg da han og flere av de store norske jazzmusikere gjestet Askim og parken på begynnelsen av 60-tallet, sa han.

Eva Lie hadde tatt turen fra Moss. Foto: Privat

ANNONSE

ANNONSE

Fører målt til 140 km/t i 80-sonen

Jørgen fra Mysen valgt inn i KrFUs sentralstyre