Askim Janitsjar og dirigent Aleksander Halsnes Strøm i aksjon. Foto: Nina Johansen Bullock

Swingende aften med Askim Janitsjar

P.M Røwdes kafé var fyllt til randen fredag kveld. Med fullt trøkk i blåserekka, bandet og solister, ble den en kveld med musikalske perler som perler på en snor.

Konferasier Lars Johansson, fra Ørje, leverte fra første stund. Han hadde googlet og lest seg opp på historikken til låtene som ble presentert og janitsjaren sin historie. I tillegg bidro han som solist. Som vanlig, en multikunstner med humor og glimt i øyet. Lars sørget for at blåserekka fikk «leppepause», som han kalte det. Kvelden ble åpnet med kjente låter fra Frank Sinatra sitt repertoar.

ANNONSE

Publikum var med fra første takt. Repertoaret var variert, fra Sinatra, Prøysen til Disney «He’s a tramp», arrangert av ikke ukjente Lars Erik Gudim. Gjestesolist på konserten var Jørn Grepperud. Grepperud har en praktfull stemme og fremføring, vel kjent i Indre Østfold. Han høstet stor applaus hos publikum. Askim Janitsjar med sin unge og fremragende dirigent, Aleksander Halsnes Strøm, fikk det til å rykke i swingfoten. «Swingin songs of yesterday» ble en swingende god aften.

ANNONSE

ANNONSE

En person til legevakt etter MC-ulykke

Mann knivstukket i Rygge – en person pågrepet