Oliver Solberg koser seg i rallybilen i Spania selv om det går uvanlig fort på asfaltrallyet. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Oliver Solberg tok det pent i asfaltdebuten – nummer åtte etter første dag

Oliver Solberg tok ingen store sjanser på de seks første fartsprøvene i Rally Catalunya. Han ligger på 8.-plass og er i underkant av to minutter bak teten.

Det gikk ikke særlig fort for 20-åringen på fredagens prøver, og det kom av helt naturlige årsaker. Han har aldri rattet sin Hyundai på asfalt i VM-sammenheng tidligere. Han har dessuten måttet bryte de fire siste VM-rundene han har kjørt i RC2-klassen i Estland, Belgia, Hellas og Finland.

Totalt har han 1.55,6 minutter opp til ledende Thierry Neuville i sammendraget før lørdagens kjøring. Den belgiske stjernen konkurrerer også i en Hyundai.

Oliver Solberg tapte 32,5 sekunder på den første prøven i sitt første asfaltrally. Det var briten Elfyn Evans som var raskest innledningsvis. Nordmannen, som kjører på svensk lisens, tapte ytterligere 23,3 sekunder til de beste på den neste prøven.

Etter tre prøver var avstanden blitt på 1.12 minutter opp til Evans.

«Det eneste målet for dagen er å ha det gøy! Tar ingen sjanser, forsøker å få inn den gode følelsen og rytmen i kjøringen, men det er ikke lett. Jeg lærer noe nytt for hver eneste kilometer», tvitret Solberg.

ANNONSE

«Vi koser oss helt klart. Det er bekymrede ansikter med smilende øyene. Det er på de raskeste partiene det er tøft å prestere uten mer erfaring, og veiene er ganske så gjørmete. Det går bedre og bedre», la han til.

Unggutten kjørte rent tidsmessig best på dagens sjette og siste prøve. Der var han 9,2 sekunder bak Neuville.

Mads Østberg førte an i RC2-klassen på den første prøven, men fikk senere trøbbel og avsluttet dagen 1.45,7 minutter bak sin franske lagkamerat Eric Camilli i Citroën-laget sammenlagt.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Mistenkelig røykutvikling

En person til legevakt etter MC-ulykke