Jane Lystad. Foto: Privat og Glenn Thomas Nilsen

Arrangerer aktivitetsmesse for barn og ungdom

En tanke som har lekt i hodet til Jane Lystad er å samle alle aktivitetene i Askim på en messe, hvor målet er å vise frem hva slags aktiviteter man kan tilby barna og ungdommene.

Lørdag 27. november er det klart for en slik messe i Askimhallen.

– Jeg har trent såpass mange unger som jeg mener hadde hatt andre mestringsområder enn den aktiviteten de kort var innom, om det så er bridge, sjakk, radiostyrtebiler eller annet. Mitt mål er å stimulere ungene til flere interesser og føle en mestring på en aktiviteter som foregår i deres fritid, sier Lystad til indre24.no.

Hun har alltid hatt et brennende engasjement med å gi barn en positiv aktivitetsopplevelse.

– Det begynte med at min mann og jeg fikk låne gymskolen gratis på Rom skole for lek og aktiviteter for barnehagebarn da våre barn var i barnehagealder. Drop-in, gratis og et lavterskel tilbud. Det var stort sett mellom 30 og 40 unger der hver gang.

Lystad, som er oppvokst i Rakkestad, men bosatt i Askim, har to barn som begge spiller fotball. Datteren på 16 år spiller for Askim fotball J17, mens sønnen på 19 år spiller for tiden fotball i Moss.

Her er Facebook-siden som man vil få informasjon på (ekstern lenke)

ANNONSE

Aktiv og engasjert

– Da eldstemann begynte på skole trengte klassen et positivt innslag i en ellers trøblete og konfliktfull klasse. Jeg etablerte en elevbedrift, kakebarna.no, og bakte på skolens skolekjøkken en kveld i uka med klassen. Dette gjorde jeg i mange år, med begge klassene til ungene, fortsetter Lystad.

Etter dette var hun håndballtrener i fem år.

– Nå er jeg oppmann for Askim fotball J17 og sitter i styret til Askim håndball, med ansvar for arrangement. Vil påstå at jeg har stor gjennomføringsevne, sier den engasjerte damen og legger til at hun til daglig er IKT-leder ved Politihøgskolen.

Lystad synes det er viktig å nevne at hun har både Askim Idrettsforening og Askim & Spydeberg Sparebank i ryggen.

Gjøres om til messeområde

På messen i november vil Askimhallen bli gjort om til messeområde, der hver stand må «selge» sin aktivitet mest mulig attraktiv.

– Gjerne med giveaways, premieringer og konkurranser. Det er mange ungdom som har vært innom en idrett, men som ikke blir fanget inn igjen, som blant annet kan være trener, dommer, aktivitetsleder eller annet. Målet er at ungene er stappfull av positive inntrykk og lommene fulle av premier etter en slik messedag. Vi ønsker også at det serveres mat og drikke i en eller annen variant, gratis.

ANNONSE

ANNONSE

En død etter alvorlig trafikkulykke i Spydeberg

Advarer mot to elger på E18