Eva Solerød driver Klemmetsrud Gårdsbakeri. Foto: Privat

Gårdsbakeriet er videre til finalen i Det Norske Måltid

Dommerne har bestemt hvilke 39 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen hele 13 kategorier som kjøtt, sjømat, meieriprodukt og drikke.

Klemmetsrud Gårdsbakeri mellom Mysen og Rakkestad er videre til den store nasjonale finalen med produktet melkeloff, et økologisk surdeigsbrød med H-melk og økologisk hvetemel.

– Det er helt utrolig artig å være i samme konkurranse som flere av Norges aller beste råvareprodusenter, blant annet Melleby gård i Rakkestad og Hvasser Asparges. Det gir meg en skikkelig vitamininnsprøytning til å fortsette å levere kvalitetsbakst ut til butikker og gårdsutsalg her i regionen. Samt på mitt eget selvbetjente gårdsutsalg. Det er altså så hyggelig med alle som finner veien opp til gården vår for å handle brød, og slå av en liten brødprat, sier Eva Solerød, som driver gårdsbakeriet, til indre24.no.

Den aller største kåringen som råvareprodusentene kan være en del av er Det Norske Måltid. Dette er på en måte deres «gullruten«, hva prestisje angår.

– Jeg synes det er stas at et lite Gårdsbakeri, åpnet i juni 2021, allerede kan være med i toppen, og det viser jo at jeg har gjort et eller annet riktig så langt. Men det er samtidig med på å holde meg skjerpet, ingen hvile på laurbærene her, fortsetter Solerød.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Eva Solerød. Foto: Privat

Finale i Stavanger

Hun legger til at melkeloffen som er med i konkurransen er hennes egen oppskrift, basert på norsk økologisk hvete, H-melk og surdeig.

– Ingen tilsetninger, eller snarveier. Det tar tre dager fra jeg starter prosessen  til brødene kommer rykende ut av ovnen. Brødet selges fryst, så det er bare for folk å tine og freshe det litt opp i ovnen før det nytes med meierismør og reker.

Det Norske måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. De leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger.

Delfinalene ble arrangert mellom 21.-23. september på Britannia Hotel i Trondheim, mens Finalen finner sted i Stavanger torsdag 3. februar 2022.

ANNONSE

ANNONSE

Samferdselsminister Nygård: Jeg har møtt meg selv i svingdøra

Nominert til Klima Østfold-prisen