Markus Grefslie. Foto: Privat

Markus (20) fra Mysen til Rørlegger-NM 2021

En av de fem rørleggerlærlingene som er spesielt utvalgt til å konkurrere om tittelen norgesmester i rørleggerfaget er Markus Grefslie fra Mysen.

Samtidig skal de avlegge sin svenneprøve foran publikum på Bygg Reis Deg. Grefslie synes dette blir spennende og en ny erfaring. Han aner ikke hvordan det kommer til å gå.

– Jeg har vært gjennom så mye i læreperioden at det er vanskelig å si hva jeg liker best å jobbe med, men reparasjoner og lekkasjesøking synes jeg er veldig spennende. Å farte rundt og hjelpe kunder, å jobbe med baderom og ha en allsidig og aktiv hverdag er viktig for meg, sier Markus til rornorge.no (ekstern lenke)

Bygg Reis Deg i Lillestrøm foregår fra 20.-23. oktober.

Blir bejublet av arbeidsplassen

Den unge Mysen-mannen understreker at rørleggerfaget er så mye mer enn folk tror.

– Vi driver ikke bare med møkk, faktisk er det ikke ofte i det hele tatt! De varierte arbeidsdagene gjør dette til et yrke jeg tror veldig mange ville trives i, sier han til nettsiden.

20-åringen er lærling i Askim & Mysen Rør AS.

– Vi som firma er veldig stolte av at han skal delta, og mener han har alle kvalifikasjoner vi kan ønske oss i en lærling. Han har vist fra dag en at han har en utpreget evne og vilje til å lære, og er en god ambassadør for rørleggerfaget og lærlinger, sier driftsleder Ingar Heer i Askim & Mysen Rør AS til nettsiden.

ANNONSE

Grefslie fikk tidlig ansvar på jobb og Ingar Heer beskriver en utrolig bratt læringskurve som han har tatt med bravur.

– I NM forventer jeg at han møter likeverdige konkurrenter, og det er tøft for en ung gutt å ta svennebrev under så mange øyne. Svenneprøven er forbundet med mye spenning fra før, så det at han attpåtil er villig til å gjøre den foran et stort publikum vitner om selvtillit, sier han, og legger til at han tror Grefslie absolutt har vinnersjanser.

Blir en god håndverker

Også opplæringskontoret skryter av Mysen-mannen.

– Han er en alle tiders lærling, og det er mange ting som imponerer med Markus. Han er nysgjerrig på faget og lærevillig, og en skikkelig problemløser-type, sier opplæringsleder Sverre Sandbraaten i Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Østfold.

Sandbraaten har fulgt 20-åringen gjennom hele læreperioden. Han er overbevist om at han blir en meget dyktig håndverker.

– Jeg ønsker Markus all mulig lykke til, og håper han får vist seg fra sin beste side. Det blir en god og verdig konkurranse – og utrolig spennende, sier han.

(Kilde: Pressemelding/ Rørentreprenørene Norge)

ANNONSE

ANNONSE

Askiming med i nytt TV2-program

Skal oppgradere to veier i Indre Østfold