Politiet mener en 39 år gammel mann var utilregnelig da han i september i fjor skal ha drept en mann i 50-årene i Sarpsborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Politiet mener drapssiktet 39-åring var psykotisk

Politiet mener mannen som er siktet for å ha drept 54 år gamle Geir Kirkerud i Sarpsborg i fjor, var utilregnelig og må dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Politiet er ferdige med å etterforske drapet på 54 år gamle Geir Kirkerud i Sarpsborg i september i fjor og har oversendt sin innstilling i saken til statsadvokaten som skal avgjøre spørsmålet om tiltale, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Etter at de først gikk ut og sa at de mente den siktede 39-åringen var å anse som tilregnelig i gjerningsøyeblikket og derfor burde stilles ansvarlig for drapet, har påtalemyndigheten i politiet nå snudd og mener den siktede ikke kan straffes. I innstillingen til statsadvokaten går politiet inn for at 39-åringen bør dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Det var mannens forsvarer, advokat Harald Otterstad, som i mars reagerte på konklusjonen til de første sakkyndige som mente 39-åringen var tilregnelig. Han ba om en ny rettspsykiatrisk undersøkelse, og den slo fast at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

ANNONSE

– Sånn sett er vi fornøyd med denne konklusjonen, men jeg vil understreke at min klient på det mest bestemte nekter for å ha noe som helst med drapet å gjøre og følgelig nekter straffskyld, sier Otterstad til avisen.

54-åringen ble funnet død 23. september i fjor, men etterforskningen har avdekket at han hadde ligget død siden 15. eller 16. september. Obduksjonen viste at mannen døde etter å ha blitt påført flere knivstikk, blant annet mot hodet.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Bilist målt til 115 km/t i 80-sonen

Flere vogntog fikk kjøreforbud av vegvesenet