Mannskaper fra nødetatene ved lastebilen som kjørte av veien i Spydeberg i Østfold tidlig fredag morgen. Føreren av lastebilen er sendt til sykehus med alvorlige skader, ifølge politiet. Foto: Freddie Larsen / NTB

Lastebilsjåfør alvorlig skadd i utforkjøring i Spydeberg

En mann er sendt til sykehus med alvorlige skader etter at en lastebil kjørte av veien i Spydeberg i Østfold tidlig fredag morgen.

Meldingen kom til politiet klokken 5.02 fredag morgen. En lastebil hadde gått gjennom autovernet og havnet i grøfta. Føreren var ved bevissthet, men ble betegnet som alvorlig skadd.

– Han fikk førstehjelp på stedet før han ble tatt med til sykehus i ambulanse, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt til NTB.

Han sier 20–30 meter autovern ble ødelagt, og at det er skader på veiskulderen etter ulykken. Vegtrafikksentralen er orientert.

Lastebilen er sikret og gjort strømløs. Den blir ved 9.30-tiden berget, noe som fører til redusert fremkommelighet i området.

ANNONSE

Det var kun lastebilsjåføren som var involvert i ulykken. Ulykkesgruppa i Statens vegvesen og Havarikommisjonen er varslet.

– Det er besluttet førerkortbeslag på fører, sier Delbeck, og legger til at det ikke har kommet noen ny oppdatering på skadeomfanget.

(©NTB)

ANNONSE

Ønsker velkommen til høstmarked

Større frihet til kommunene i arealplanleggingen