Foto: Privat

Disse fikk penger fra minnefondet

Under utdelingen av forfatter Trygve Gulbranssens minnefond onsdag ble det delt ut 275 000 kroner i stipender. De heldige mottakerne var paraidrettsutøvere og klubber i Viken. Disse pengene brukes til samlinger, reiser og utstyr.

Ragna Gulbranssen, datteren til forfatteren Trygve Gulbranssen (1894-1962), opprettet i 2012 et minnefond i sin fars navn.

– Fondet skal i utgangspunktet dele ut stipender hvert år, med målsetting om å stimulere til fysisk aktivitet og trivsel for funksjonshemmede idrettsungdom med tilhørighet til det som nå er Viken fylkeskommune (Østfold, Akershus og Buskerud), fylker der forfatteren hadde sin familiære tilknytning, står det å lese i en pressemelding.

Stiftelsens formål er å støtte idrett, aktivitet og velferdstiltak for funksjonshemmede barn og ungdom under 35 år med tilhørighet til Viken fylkeskommune – og Viken idrettskrets. Enten til enkeltutøvere eller til et lag eller en organisasjon.

– En fantastisk gave, sier Erik Unaas, tidligere ordfører i Eidsberg kommune og leder av styret for «Forfatter Trygve Gulbranssens Minnefond».

ANNONSE

I tillegg til Unaas, sitter tidligere Marker-ordfører Kjersti Nythe Nilsen, Randulf Hegna, slektning av Gulbranssen, og lokalpolitiker Espen A. Volden i styret. Volden er også styremedlem i Trygve Gulbranssens Venneforening. Sigurd Roestad i Viken idrettskrets er fondets sekretariat.

Neste søknadsfrist er 20. mai 2022.

Disse fra Indre Østfold fikk midler:

Askim ILAllidrett kr          10 000,00
Min MestringFotball kr            5 000,00
Mysen TennisklubbTeppecurling, Bordtennis m.m kr          10 000,00
Spydeberg SpeiderhytteSpeider kr          20 000,00
Ordfører Saxe Frøshaug (f.v.) og storingsrepresentant Tage Pettersen, her med Anette Stordahl i Askim IF allidrett. Foto: Erik Unaas
Idrettsrådets Kari Botten Paulshus tar i mot diplom og blomster på vegne av Mysen tennisklubb. Foto: Erik Unaas
Carl Fredrik Nordheim mottok penger på vegne av Spydeberg Speiderhytte. Foto: Erik Unaas
Martin Aandstad, Hillevi Risbråthe Kleppe og Kaja Bongard fra Trøgstad Kulturkompagni opptrådte. Her med Ragna Gulbranssen. Foto: Erik Unaas
Kjell Mathisen og Solveig Ruud Mathisen fra Tomter representerer ÅS Delta HIL. De mottok 10 000 kroner. Foto: Erik Unaas

ANNONSE

Eldre mann kjørte i feil kjøreretning på E18

Ønsker velkommen til høstmarked