Ingveig Håkonsen i aksjon. Foto: Privat

Kunne notere to nye Norgescup-seire

Denne helgen har det vært to Norgescup-runder i trial. Dette var de første på to år.

Forrige var i Kristiansand i september 2019, og nå ble det tilfeldigvis også Kristiansand trialklubb som fikk åpne med første Norgescup etter korona.

– Ikke for det, alle var klar over at pandemien fremdeles ikke er over, med smitteverntiltak som qr-registrering og hutigtesting via helsenorge.no, skriver Nina Håkonsen, sekretær i Skiptvet MAK i en e-post.

I helgen stilte både Skiptvet motoraktivitetsklubb og Hobøl motorklubb med flere deltakere. Flere hadde nok deltatt hvis det ikke hadde vært for både konfirmasjonsfeiringer og koronarelaterte ting.

– Med så langt løpsopphold, så var seksjonsnivået lagt ganske hyggelig, godt hjulpet av langvarig pent vær som hadde gitt tørt terreng i den vanligvis veldig gjørmete sørlandsskogen, fortsetter Håkonsen.

Det var Skiptvet-jenta Ingveig Håkonsen som oppnådde best resultat og kunne notere to nye Norgescup-seire i sin lange merittliste. Første dagen kjørte hun fullstendig feilfritt på null prikker, mens andre dag ble det en enslig prikk.

– Den argeste konkurrenten, Huldeborg Barkved, fikk 2 prikker begge dager, så det var en intens kamp om å finne det beste sporet og beholde ro og konsentrasjon gjennom de to dagene.

ANNONSE

Resultater:

  • Andre lokale deltakere var Asbjørn Nyskog (Skiptvet) som debuterte i herrenes eliteklasse med hhv. 9. og 7. plass.
  • I en sterk juniorklasse, kom Hobøls Sindre Kjos på 5. plass begge dager. Matias Brattås (Skiptvet) kom på 9. og 10. plass i samme klasse.
  • Skiptvets Sander Enger fikk to fine 8.plasser i sin Norgescup-debut i klassen Ungdom.
  • Veteran-klassen hadde også lokale deltakere, begge fra Hobøl MK, der Arild Norum fikk en seier og en 3.plass, mens Helge Ruden fikk en 2. og en 3. plass.
  • Hobøl MK hadde også med Joakim Furu som gjorde fine løp i Rekrutt Vanskelig.

To helger med VM-runder

Ingveig Håkonsen reiser nå videre til to helger med VM-runder, først i Spania og senere i Portugal, der VM-sesongen etter planen skal avsluttes med deltakelse på lag-VM.

– Hun fikk en skulderskade for få uker siden og har fått trent mindre enn vanlig og hadde Norgescuprundene som en test på om skulderen er bra nok til å kjøre løp. Etter helgen kjenner hun nok noe til skaden, men kjører uansett nedover med godt mot! Med på ferden med bobil og henger er minder Magnus Liljeblad og mekanikerpappa Bent Håkonsen.

De andre satser nok i første omgang på den neste Norgescup-helgen på Karmøy om snaue tre uker. Norgescup-sesongen skal avsluttes i Oslo 17. oktober.

(Pressemelding)

Ingveig Håkonsen på pallplass. Foto: Privat
«Duskedamene» Lindy Holm Enger og Elisabeth Karlsen fra Skiptvet motoraktivitetsklubb. Foto: Privat

ANNONSE

ANNONSE

El-sykkel stjålet i Oslo – funnet i Mysen

Spyling av vannledninger