Herman Christoffersen. Foto: Amund Haugen Tusvik

Planlegger nye konserter i Indre Østfold

I juni holdt Herman Christoffersen konsert i Askim kapell sammen med Sigve Lieberg Stieng. Christoffersen planlegger også konserter ved juletider og til våren.

21-åringen fra Askim går en bachelor i utøvende piano ved Griegakademiet, som er en del av universitet i Bergen.

– Studiet skiller seg fra de fleste andre studier da det for det meste er lagt opp til selvstudium og øving. Uten øving blir man ikke bedre, og for å holde nivået oppe og forbedre seg er det viktig å fokusere mest på det, sier Christoffersen til indre24.no.

Han begynner på det tredje året av en fireårig bachelor.

– Det vil si at nå i sommer er jeg halvveis. De to første årene har vært fylt av en del teorifag, mens nå kommer det to år med praktiske valgemner sammen med øving og alenetimer med lærer.

(Saken fortsetter under)

Foto: Amund Haugen Tusvik

Har flere planer

Den unge mannen har to sett med planer fremover. Det er en kortsiktig plan og en langsiktig plan.

– Den langsiktige planen er å komme inn på en master i piano. Det er veldig vanskelig så det trengs mange timer med øving for å komme inn der. Med en master er man mer ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi en ofte er flinkere med et par år utdanning til.

ANNONSE

Mens den kortsiktige planen er å jobbe mot et par konserter han driver å planlegger ved juletider og til våren. Det blir veldig likt som konserten han arrangerte på hjemstedet i juni.

Dato og detaljer rundt konserten er ikke helt fastsatt ennå, men han lover å sørge for at folk får høre om de når det nærmer seg. Men det som er klart er at konsertene kommer til å være i Indre Østfold.

– En er ved høst/juletider og en neste sommer. Den som er neste sommer kommer til å være del av en konsertturné som er lik den som har vært, bare med andre lokaler. Vi ser etter nye steder å spille hele tiden så det er bare å ta kontakt hvis noen har et fint konsertsted.

Holdt fire konserter

Konserten han hadde i Askim i juni var en del av en turné på fire konserter. De ble holdt i Bergen, Gran, Gjøvik og Askim.

– Jeg og Sigve Lieberg Stieng leide lokaler på nesten alle steder selv (konserten i Bergen var i regi av festspillene i Bergen), og arrangerte våre egne konserter der. Vi sto for alle aspektene ved konsertene selv: markedsføring, betalings- og billettløsning og så klart selve konserten, sier Herman.

På konsertene fikk publikum servert musikalske perler for fiolin og piano av blant annet Grieg, Svendsen, Chopin og Beethoven.

Sigve Lieberg Stieng og Herman Christoffersen (nærmest kamera). Foto: Amund Haugen Tusvik

ANNONSE

Inviterer til Norges største søndagstur

Barn fra 12 til 15 år får tilbud om koronavaksine