Illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

Videre drift av teststasjonene på grenseoverganger inntil videre

Helsedirektoratet ber kommunene opprettholde teststasjoner ved grenseoverganger som i dag inntil videre.

I et brev til grensekommunene opplyser Helsedirektoratet at Helse- og omsorgsdepartementet har bestemt at det legges til grunn at det skal være et tilbud om testing i forbindelse med innreise ut året.

Helsedirektoratet skal nå vurdere hvordan systemet for testing ved innreise bør være framover – også beredskap for å oppskalere kapasiteten ved behov. Det er innholdet i testtilbudet som skal vurderes, og som blir anbefalinger som regjeringen kan fatte beslutninger på bakgrunn av.

ANNONSE

– Når en beslutning om hvordan systemet for testing ved innreise er fattet på bakgrunn av etatenes anbefalinger, vil kommunene få informasjon om dette så snart det foreligger, skriver Helsedirektoratet.

(©NTB)

ANNONSE

Endring i test- og smittesporingsarbeidet

Flere arbeidsplasser – ikke mer skatt!