Foto: Privat

Tilbød familier gode opplevelser og ferieminner

Home-Start Familiekontakten Indre Østfold var fast bestemt på at de skulle klare å tilby familier gode opplever og ferieminner denne sommeren til tross for pandemi.

Det ble nesten 500 000 kroner i tilskudd, 200 timer med frivillig arbeid og 180 barn som fikk en sommer de sent vil glemme.

– I år som i fjor har sommeren vært preget av pandemi, restriksjoner og uforutsette endringer fra uke til uke. Når samfunnet er i unntakstilstand, er det vanskeligere for oss å planlegge og arrangere aktiviteter og opplevelser for familier, men med både plan B og C i «lomma» klarte vi å gjennomføre alt vi hadde ønsket og søkt midler til, sier koordinatorene Hanne Therese Myhrer og Marianne Egeberg Mortensen til indre24.no.

De startet sommeren med å invitere til familieleir på Solstrand Bruk i Ørje første uka etter at skolen gikk ut i sommerferie.

– Vi hadde noen fantastiske dager med god gammeldags familieleir med bading fra morgen til kveld. Familiene blei innlosjert på hver sine rom og fikk hele oppholdet inkludert mat dekket av midler som vi har søkt fra Gjensidigestiftelsen og Bufdir. Frivillige og vi koordinatorer fra Home-Start deltok også på leiren, men var kun et supplement til leirskolens bemanning. Vi hadde lånt med mange redningsvester, fiskeutstyr og SUP brett fra BUA i Trøgstad som fritt kunne lånes av alle som deltok på leiren.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

Knyttet nye vennskap i sommer

Koordinatorene forteller at familiene hadde noen fantastiske dager på leiren og at både barn og voksne fikk knyttet nye relasjoner og vennskap.

– Det var mange som ikke ville reise hjem, fordi det var så hyggelig å være sammen. Det er jo sånt som varmer hjertet. Da vet vi at vi har «truffet» med arrangementet. Vi vet at det er mange flere som trenger hjelp å støtte til å kunne reise på familieferie, så til neste sommer håper vi på ennå flere familier.

I tillegg til familieleiren kjøpte Home-Start Familiekontakten ti plasser på barne- og ungdomsleir på Solstrand Bruk/ Feriefabrikken Tantebo. Her fikk ti heldige barn gleden av en uke på leirskole med hengekøyeturer, blåbærturer, disco, naturbingo, bading, zup-brett og kanopadling.

– Barna og ungdommene som deltok kunne fortelle om fantastiske opplevelser, minner for livet og en utrolig mestringsfølelse etter å ha vært en hel uke alene på leir.

ANNONSE

En uke med yoga, dans og turn

Den ene uka ble tre profesjonelle instruktører booket inn. Alle barn, uavhengig av økonomi og situasjon var velkommen til å delta på disse aktivitetene.

– På turnaktiviteten fikk barna en innføring i turn og bevegelighet gjennom turn-coach Pia S. Ulfsby. Under dansetimene fikk barna lære grunnleggende jazzdans og contemperary av Selma Kristiansen som er utdannet dansepedagog. Mens man i Yoga fikk muligheten til å finne sin indre ro, trene pusteteknikk og utfordre bevegeligheten ledet av Maria Rhode, som er Yogainstruktør.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

Ulike aktiviteter denne sommeren

I tillegg arrangerte også Home-Start Familiekontakten Indre Østfold Sommerkjøreskole i samarbeid med Trøgstad Frivilligsentral og NMK Trøgstad. Over 30 barn fikk muligheten til å delta på fem dagers cross- og gokartskole.

En annen aktivitet som ble gjennomført i år var rideleir på Solbergfoss Naturgård. Her ble det kjøpt tre plasser slik at de kunne tilby dette til barn som ønsket å delta.

– I tillegg til en felles tur til Våler Aktivitetspark på planleggingsdagen nå i august hvor til sammen 60 barn og voksne fikk muligheten til å delta! Her var det zip-line og klatreparken som var det mest populære.

På toppen av alt dette ble det også kjøpt dagsbilletter til Østfoldbadet. Disse billettene ble kjøpt i hovedsak til familier som er registrert i Home-Start og har eller står på venteliste for å motta en frivillig familiekontakt.

Var det mange familier som benyttet seg av deres aktiviteter i sommer?

– Ja, det var det, men vi har absolutt plass til flere deltakere. Og vi ønsker spesielt å nevne at de arrangementsinvitasjonene som blir publisert i sosiale medier eller hvor vi promoterer invitasjonen offentlig, så er dette arrangement og tilbud til alle familier i hele Indre Østfold, ikke bare de som allerede er en del av Home-Start som organisasjon. Ved lukkede arrangement for familier registrert i Home-Start, sender vi alltid ut personlige invitasjoner og publiserer opplevelsene i sosiale medier i ettertid.

Foto: Privat
Hanne Therese Myhrer (f.v) og Marianne Egeberg Mortensen i Home-Start Familiekontakten hadde blant annet godt samarbeid med Synnøve Buer og Trøgstad Frivilligsentral. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

ANNONSE

Koné scoret fire mål før pause i Sarpsborg-show

Største rådyrjakta på 20 år