Ibrahima Koné var brennhet søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Koné scoret fire mål før pause i Sarpsborg-show

Ibrahima Koné slo til med hattrick på 14 minutter og hadde fire mål før sidebytte i Sarpsborgs knusende 5-0-seier over Sandefjord søndag.

Dermed greide Koné det samme som Erling Braut Haaland gjorde i 2018: å scoret fire mål før pause. Spissen fra Mali startet målshowet i det 15. og rundet det av i det 51. minutt.

4-0 kom seks minutter på overtid av første omgang. Haaland trengte bare 17 minutter på sine fire scoringer mot Brann.

– Alle er fornøyde. Det var en fantastisk kamp, og alle jobbet bra. Jeg er veldig glad for å score fire mål, men jeg trenger flere, sa Koné til Discovery+ etter storseieren.

Klinisk

Koné åpnet målkontoen på en Sarpsborg-kontring. Klinisk satte han inn 1-0 alene med målvakt Jacob Storevik.

2-0 kom sju minutter senere. Etter at Sandefjord røret det til i bakre rekker, hamret Koné ballen i samme hjørne som han satte inn sitt første for kvelden

Og i det 29. minutt fullførte Koné hattricket. Kristian Opseth spilte en herlig stikker gjennom, og Koné dro av Storevik og plasserte ballen i åpent mål fra nærmest død vinkel.

ANNONSE

Og ikke tro spissen var ferdig der. Seks minutter på overtid av omgangen kom hans fjerde fulltreffer. Sarpsborg brøt, kontret og klarte å straffe et Sandefjord-lag i ubalanse. Jonathan Lindseth spilte en utsøkt stikker til Koné, som plantet ballen opp i nettaket.

Scoringene gjør at mannen fra Mali nå har scoret åtte mål denne sesongen. Han hadde bare scoret fire mål på de 15 første kampene.

To på rad

5-0 ble et faktum kvarteret før slutt. Det skjedde noen minutter etter at Koné fikk trampeklapp av hjemmefansen. Nicolai Næss slo en corner i boks, og den ble stusset i eget mål av en uheldig Sander Moen Foss.

Storseieren gjør at Sarpsborg bare er poenget bak Sandefjord på tabellen etter 17 spilte kamper. Tabellnaboene er nummer elleve og tolv i Eliteserien. Sarpsborg har vunnet to kamper på rad og med det tatt et langt steg fra nedrykksplassene.

Sandefjord var inne i en meget god form i sommer med fire seirer på fem kamper, men nå går det tråere. Laget har spilt fire ligakamper og fem kamper i alle turneringer uten å vinne. Sist det ble seier var 28. juli da de slo Odd 2-1.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Okse ruslet rundt på veien

Tilbød familier gode opplevelser og ferieminner