Åpnet ny aktivitetspark – se bilder og video

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Lørdag ettermiddag var mange til stede på den offisielle åpningen av aktivitetsparken på Knapstad. Ordfører Saxe Frøshaug sto for snorklippingen.

– Gratulerer så mye med dagen i dag. Jeg er virkelig imponert over hva dere har klart å få til her ute. Den nye aktivitetsparken representerer et så stort løft i lokalmiljøet at jeg valgte å ta på meg ordførerkjedet i dag, og det gjør jeg egentlig bare når jeg åpner ting som er offentlig. Men på sett og vis er jo dette offentlig for alle får bruke det og det er bygd på kommunal grunn. Også skal ikke jeg ta noe mer av æren for det. For det er velforeningen og dere på Knapstad som har sørget for at dette har kommet på plass, sa ordføreren i sin tale.

Han er veldig imponert over anlegget som ble åpnet lørdag.

– Jeg fikk tidlig anledning til å komme hit for å se hva som var i emning, og jeg forsto den gangen hvilken fantastisk potensiale som lå i det området her og i det aktivitetssenteret som skulle bli. Jeg tror det knapt finnes noen velforeninger i Norge som har vist en sånn handlekraft som det Knapstad Vel har gjort gjennom å lede dette prosjektet, fortsatte Frøshaug.

Fra Indre Østfold kommune hadde ordføreren med seg en sjekk på 5.000 kroner som kan brukes til å utvikle området videre.

(Saken fortsetter under)

Video: Glenn Thomas Nilsen

Har lagt ned mange dugnadstimer

Magnus Vedum Bøe i Knapstad Vel innrømmer at det har blitt lagt ned mye jobb på dette prosjektet.

ANNONSE

– En fantastisk dag. Dette har vi jobbet ganske lenge med. Vi begynte jo i 2016/2017 med å sette litt fokus på området rundt skolen. I 2017 undertegnet vi en avtale med gamle Hobøl kommune om å leie det området her i tjue år. Det har gjort at vi kan søke en del stiftelser om midler og forskjellig. Som Saxe sa; Vi har fått inn over 1,1 millioner kroner, men det er dugnadsinnsatsen som gjør at vi kan realisere det vi ser i dag. Det er en stor takk til alle dere som har vært med på dugnad, men også en stor takk til de som veldig ofte må sitte hjemme og passe barn. For det er noen som må gjerne passe barn for at andre kan være med på dugnad, sa Vedum Bøe fra scenen.

Knapstad Aktivitetspark består av sandvolleyballbane, pumptrackbane, BMX/ offroad sykkelbane, frisbeegolf med sju hull, apparater for styrketrening og en møteplass med bålplass.

Tidligere rektor på Knapstad barne og ungdomsskole, Kjell Hovde, var også på åpningen.

– Etter at jeg slutta kom idrettshallen og nå dette her. Jeg må innrømme at noen år etter at jeg sluttet så jeg at hundremeterskogen var hogd ned og da ble jeg frustrert. Men her i dag så er det fantastisk hvordan det har blitt, sa han.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.