Økning i antall positive koronatester ved svenskegrensa

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Til tross for at færre passerer svenskegrensa nå enn tidligere i sommer, tester stadig flere positivt for korona. Forrige uke testet 67 positivt på Svinesund.

– Vi hadde en vesentlig nedgang i antall tester, men vi hadde en kolossal økning på positive tester, sier leder Jostein Stø ved testsenteret på Svinesund til NRK.

Sommeren var travel ved svenskegrensa, men den siste tiden er det stadig færre som passerer Norges største overgang enn i juli. I tillegg ble Sverige farget oransje på Folkehelseinstituttets smittekart 9. august. Men likevel stiger smitten.

Forrige uke testet mer enn én av 200 reisende positivt på Svinesund, og totalt 67 fikk påvist koronaviruset. Samtidig gikk trafikken på testsenteret ned 35 prosent.

Av de nye smittede er de fleste i aldersgruppen 0–18 år.

ANNONSE

– Jeg synes det er alvorlig. Vi ser at av de 67 var den aldersgruppen hvor vi hadde flest positive, fra 0 til 18 år. Så det er en stor økning blant barn og unge, sier Stø til NRK.

Smitten i Norge økte med 25 prosent forrige uke, og ingen norske fylker er lenger grønne på EUs smittekart. Samtidig stiger smitten i Sverige, hvor blant annet Västra Götaland har registrert en smitteøkning for femte uke på rad.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.