Her er artisten fotografert på Kraftfestivalen i Askim i 2019. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Fyller 60 år 23. august

Rune Rudberg slo gjennom med landeplagen «Ut mot havet» i 1988. Etter et par oppfølgingsalbum ble Rudberg fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia, men sluttet i dansebandet for å lage et countryalbum på norsk

Det ble albumet «Tidevannsbølger». I 1996 ble var han med i Melodi Grand Prix, men nå med Scandinavia igjen. Deretter fulgte to samleplater og soloplaten «Mot nye eventyr». I den senere tid har Rudberg virkelig gitt seg countryen i vold. Først ga han ut flere plater med engelske tekster. På «Tro» i 2013 var han tilbake med norske tekster og gode plasseringer på platelistene, samt nominasjon til Spellemannpris. Rudberg har siden kommet med flere countryplater, blant annet «Kindly keep it country» i 2016, og Rune Rudberg Band spiller mer enn noensinne. I 2017 ble de invitert til å være med i Melodi Grand Prix med «Run Run Away». Rune Rudberg er født og oppvokst i Trøgstad i Østfold.

ANNONSE

(©NTB)

ANNONSE

26 nye smittetilfeller i IØ

Harepest påvist i Askim