Oliver Solberg måtte skuffet se at håpet om seier i WRC2-klassen i Rally røk søndag. Tenåringen ledet klart, men kunne ikke stille siste dag grunnet biltrøbbel. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Biltrøbbel stoppet Oliver Solberg fra karrierens første proffseier i Belgia

Oliver Solberg (19) lå an til å vinne for første gang som rallyproff, men fikk ikke stilt til start i Rally Belgia søndag. Bilen sluknet på vei til rallybanen.

Den norsksvenske tenåringen ledet rallyet i WRC2-klassen med stor margin foran søndagens avsluttende fartsprøver. Med en ledelse på mer enn tre og et halvt minutt, lå 19-åringen an til å enkelt kunne hente hjem sin første triumf i Rally-sirkuset på WRC2-nivå.

Men på vei til formel 1-banen Spa-Franchorchamps søndag morgen, «døde» bilen, forteller Solbergs medieteam i en pressemelding. Problemet var en elektrisk feil.

– Den bare stoppet langs veien. Vi forsøkte alt vi kunne for å finne ut hva som var galt og reparere bilen, men det nyttet ikke. Selvfølgelig er det skuffende å oppleve at en seier bare forsvinner ut av hendene våre på den måten, sa Oliver Solberg.

Solberg stilte med Hyundais nye rallybil, noe som virket å fungere bra ettersom Solberg ledet suverent fram til søndag. Da gjorde den elektriske feilen på bilen at seiershåpet røk i Belgia.

Neste sjans for Solberg er i klassiske Rally Acropolis som avvikles i Hellas 9. til 12. september.

(©NTB)

ANNONSE

FAKTA:

Rally Belgia (asfalt) i Ypres, VM-runde 8 av 12. Sluttstilling etter 20 fartsprøver søndag:

1) Thierry Neuville, Belgia (Hyundai i20) 2.30.24,2, 2) Craig Breen, Irland (Hyundai i20) 0.30,7 min. bak, 3) Kalle Rovanperä, Finland (Toyota Yaris) 0.43,1, 4) Elfyn Evans, Storbritannia (Toyota Yaris) 0.49,6, 5) Sébastien Ogier, Frankrike (Toyota Yaris) 0.55,8, 6) Ott Tänak, Estland (Hyundai i20) 3.46,5.

Oliver Solberg brøt rallyet søndag.VM-stillingen (8 av 12 løp):

1) Ogier 162, 3) Evans 124, 3) 124, 4) Rovanperä 99, 5) Tänak 87, 6) Takamoto Katsuta, Japan (Toyota Yaris) 66.

Neste VM-runde er Akropolis Rally i Hellas 9.-12. september.

ANNONSE

Høyre løfter fokuset på kvinnehelse

Brage inviterte 13 syklister for å konkurrere