Klart for tredje runde på Momarken Bilbane

Pressemelding
5 minutter lesetid

Kommende helg er det klart for årets tredje NM-runde i rallycross. Løpet kjøres på den tidligere EM-arenaen, Momarken Bilbane, og 80 deltagere stiller til start.

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, men arrangøren, Indre Østfold Motorsport, har fått tillatelse til å åpne for et begrenset antall tilskuere. For å slippe inn må man enten ha Koronasertifikat eller avlegge en negativ hurtigtest på stedet. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er planlagt fem NM-runder i rallycross i år. Det startet på Gardermoen, og andre runde ble kjørt på Grenland Motorbane. De to siste rundene kjøres henholdsvis på Gol og Finnskogen.

Det er i de fire supernasjonal-klassene det skal kjempes om NM-poeng til helgen. I tillegg teller løpet i norgescupen for juniorer.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det delt ledelse. Den allsidige unggutten Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Msp og Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport har begge 72 poeng. Solberg Hansen kjører en Citroën DS3, og han får en travel helg. Han planlegger også å kjøre NM-runde i racing på Rudskogen Motorsenter, og det er om lag tre mil mellom de to Østfold-arenaene.

Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport kjører en Peugeot 208 og vant forrige runde i Grenland. På en tredjeplass følger Mats Marthinsen fra NMK Larvik som kjører Citroën Saxo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm var det dobbelt opp med NMK Kvinesdal-førere i teten. Per Magne Røyrås i Mazda RX8 og Sigurd Erik Egeland i Mazda RX7 topp med henholdsvis 68 og 60 poeng. På en tredjeplass følger Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger i Opel Corsa med 52 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det hjemmehåpet på Momarken, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad som leder med sin VW Polo. Han var sølvvinner i NM i fjor, og har kjørt inn 73 poeng i de to første rundene i år.

På en andreplass ligger de siste års mester, Jørgen Syversen fra NMK Aremark. Han kjører også nærmest på hjemmebane til helgen og har så langt i år sanket 66 poeng i sin Ford Fiesta. På en tredjeplass følger nok en hjemmefavoritt til helgen, Sander Engsvik fra NMK Trøgstad i BMW E30. Han står bokført med 64 poeng.

ANNONSE

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som topper med sin Audi. Han har 72 poeng og en svært knapp ledelse. Kun ett poeng bak følger nemlig Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland med sin VW Polo og 71 poeng. Bak de to unggutta følger veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen med sin Citroën på en tredjeplass.

Forrige NM-runde ble vunnet av Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3. Han stilte ikke i første runde men ligger på en femteplass sammenlagt. Han vil helt sikkert bite godt fra seg også på Momarken. 

I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Momarken Bilbane. Her er 18 unge lovende førere påmeldt, her kan det bli jubel for hjemmefavoritter. De to NMK Trøgstad-føreren Sindre Madsen Moe og Torjus Svenneby har lagt beslag på de to første plassene så langt. Madsen Moe i Peugeot 206 har 76 poeng, mens Svenneby følger hakk i hæl med sin Honda Civic og 75 poeng.

På en tredjeplass følger Jens Hvaal fra NMK Grenland, som vant forrige runde på sin hjemmebane, i en Honda Civic.

NM-runden på Momarken Bilbane kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler. Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.