Bevæpnet politi utenfor en blokk i Halden. Det ble meldt om brann i blokka, og vitner har meldt at de har hørt en eksplosjon i forkant av en brannen. En mann er pågrepet. Foto: Gunnar Paulsen / Halden Arbeiderblad / NTB

Mann i 50-årene pågrepet etter blokkbrann i Halden

Det er fortsatt uvisst hva som forårsaket smellet og brannen i en boligblokk i Halden mandag. En mann i 50-årene er pågrepet.

Politiet fikk melding om en blokkbrann i Glenneveien like utenfor Halden sentrum klokken 17.27 mandag ettermiddag. De bevæpnet seg da de rykket ut til brannen.

– Bevæpningen skjedde på bakgrunn av meldingen om en eksplosjon, og at en person ble sett løpende fra stedet. Det ble også hørt verbale trusler, men vi vet hvem disse truslene var rettet mot, sa operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til NTB i 18.25-tiden.

En lokal mann i 50-årene er pågrepet og siktet for å ha noe med brannen å gjøre.

Eksplosjonen var så kraftig at et vindu ble slått ut.

Søkte i leiligheten

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, og politiets bombegruppe og Delta-troppen har ifølge NRK, søkt etter eksplosiver i leiligheten som brant.

– Vi har vært inne i leiligheten og gjort gode søk. Vi har ikke funnet noen eksplosiver. Men det er utvilsomt at det både har brent der og vært et smell der, en eksplosjon. Det er relativt mye skader i leiligheten, sier politiets innsatsleder Arve Hermansen.

Til Halden Arbeiderblad sier Hermansen at det ikke skal ha oppholdt seg noen flere personer i den mistenktes leilighet da det smalt.

– Vi fortsetter å undersøke hva som har skjedd, men vi har ingen indikasjoner på at det har vært en bombe eller lignende, sier Hermansen.

ANNONSE

Politiet oppretter sak og vil foreta videre taktiske og tekniske undersøkelser.

(Saken fortsetter under bildet)

Vitner har meldt at det har vært hørt en eksplosjon i forkant av en brann i en boligblokk i Halden. Bombegruppe ankommer fra Oslo. Foto: Johnny Larsen / NTB

Evakuering opphevet

Innsatsleder Arve Hermansen forteller til Fredriksstad Blad at mannen ble sett løpende fra stedet. Han skal ha noen brannskader, men vil bli avhørt så fort som mulig.

Ingen personer er meldt skadd. Samtlige beboere i blokka, samt flere omkringliggende boliger, ble evakuert i forbindelse med hendelsen. Ved 20.15-tiden meldte Øst politidistrikt på Twitter at samtlige sperringer oppheves, og at de evakuerte kunne returnere til sine boliger.

Bakgrunnen for evakueringen var at det var omstendigheter rundt brannen som ble oppfattet som en eksplosjon.

Deler av bygget er fortsatt ubeboelige på grunn av røykskader.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

– Vi skjønte raskt at vi ville gjøre en liten forskjell på klimaet og miljøet

Ørje har skaffet seg egne capser