Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Totalt 17 smittet av MRSA-bakterie ved nyfødtavdeling i Sarpsborg

Utbruddet av gule stafylokokker på nyfødtavdelingen på Kalnes har smittet minst 17 personer. Det er fortsatt ukjent hvor smitten oppsto.

Det var VG som fredag skrev om smitteutbruddet av MRSA-bakterien på nyfødtintensivavdelingen på Kalnes sykehus.

Sykehuset Østfold skrev mandag på sine nettsider at smitten har steget de siste dagene. Så langt er totalt 17 personer smittet i utbruddet. Av de smittede er det åtte spedbarn, tre foreldre og seks medarbeidere.

MRSA, også kjent som gule stafylokokker, er en antibiotikaresistent bakterie som i verste fall kan gi infeksjoner og alvorlige tilfeller av blodforgiftning.

Så langt er ingen av de smittede alvorlig syke, og ingen av barna har utviklet symptomer. To av seks spedbarn er allerede utskrevet fra sykehuset.

ANNONSE

– At man er smittet betyr ikke automatisk at man er syk. Vi overvåker barna og vil starte behandling om de utvikler symptomer, opplyser avdelingssjef Jane Larsen i barne- og ungdomsklinikken på Kalnes nyfødtintensiv.

Flere ansatte venter på negative testresultater for å komme tilbake på jobb, noe som gjør bemanningen på sykehuset krevende, men sykehuset er åpent for nye pasienter.

Smittesporingen pågår enda, og det er ukjent hvordan smitten kom til sykehuset.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Jøndal hylles etter OL-exiten

En person anmeldt etter ulykke