Henrik Larsen fikk en smell av de sjeldne i kvalifiseringen i rifle helmatch i OL. Bildet er fra kvalifiseringen i luftrifle. Foto: Heiko Junge / NTB

Finaleplassen glapp for Larsen etter kollaps: – Totalt havari

Henrik Larsen ledet OL-kvalifiseringen i rifle helmatch og lå an til verdensrekord, men så stoppet det helt for 23-åringen fra Mysen.

Det var ikke lett å være Larsen etter mandagens konkurranse i Tokyo. Han ledet etter 90 av 120 skudd, men kollapset så på resten av den stående skytingen. Finaleplassen glapp med ett poengs margin.

– Knestående og liggende er vel noe av det beste jeg kan gjennomføre teknisk sett. Da var jeg veldig på hugget. Man er stressa og har puls, men jeg klarer å jobbe hele veien og få det inn. Og så er jeg der på første serien på stående, men så er det liksom stopp, sa den tapre skytteren til Dagbladet og andre norske medier etter å ha skutt 1175 poeng i kvalifiseringen.

– Jeg vet ikke om jeg brukte opp hjernekapasiteten på første 90 skuddene. Det kan jo godt være. Det er totalt havari, sa han.

Verre og verre

Larsen sto med 896 poeng etter 90 skudd. Så ble det 94, 96 og 89 på de siste tre seriene. Han skjøt åttere på de to siste skuddene.

– Jeg føler plutselig at det å skyte tiere er det vanskeligste i verden. Og det blir bare verre og verre. Jeg ser at jeg skyter dårlig, men kroppen lever sitt eget liv. Det rister i bein og armer, og jeg får liksom ikke teken på det. Da vet du ikke helt hva som skjer.

ANNONSE

Larsen tok et par pauser under den stående skytingen og snakket med landslagstrener Espen Berg-Knutsen. Treneren sier han ikke er overrasket over at det kan komme en slik smell i OL.

Typisk for OL

– Hvis det hadde vært et vanlig stevne, ville jeg vært veldig overrasket. Men ikke i et OL, for jeg har sett sånt skje, og jeg har opplevd det selv også. Det er så lite som skal til for at du kommer ut på glattisen, og da baller det bare på seg. Det kan skje i store mesterskap. Men jeg er for så vidt overrasket over at det ble såpass som det ble her, sier Berg-Knutsen.

Jon-Hermann Hegg skjøt 1181 poeng i kvalifiseringen og tok seg til finale i helmatchen.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Ferietrafikken: Kamp mot klokka på svenskegrensa

12 mennesker druknet i juli