Politiet venter og er forberedt på økt trafikk ved grenseovergangene mot Sverige etter regjeringens endringer i innreiserestriksjonene fra natt til 2. august. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Venter økt trafikk ved grenseovergangene

Politiet venter og er forberedt på økt trafikk ved grenseovergangene mot Sverige etter regjeringens endringer i innreiserestriksjonene fra natt til 2. august.

For å unngå kø anbefaler politiet i Innlandet at reisende benytter grensepasseringene på andre tidspunkt enn mellom 13.00 og 19.00.

– Ha nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da får vi en bedre trafikkavvikling i grensekontrollen, og ventetiden blir kortere, sier politistasjonssjef i Kongsvinger, Gjermund Thoresen.

Politiet understreker også at det ikke er tillatt å benytte seg av andre grenseoverganger enn de som er åpne, og de som passerer grenseovergangene utenom åpningstid eller passerer stengte grenseoverganger, blir anmeldt.

Fredag gjorde regjeringen endringer for seks regioner i Sverige fra 2. august. Norrbotten går fra oransje til grønn og Värmland går fra rød til grønn, og reisende herfra må derfor ikke i karantene når de kommer til Norge.

ANNONSE

Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje og får dermed karantenekrav.

Fullvaksinerte eller dem som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene, er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvilket land de kommer fra.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Lette etter savnet jente

NM-triumf nummer tre for Lionel: – Norges beste hest gjennom tidene