Bygdetunet i Skiptvet. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Inviterer til åpen dag på to steder

Søndag 1. august inviterer Museumsstyret i Skiptvet til åpen dag på Nes Lensemuseum og Skiptvet bygdetun. Det hele skjer fra klokka 11.00 til 15.00.

– På begge steder kan du få en kaffekopp med bakst til og en hyggelig prat som bonus. Vi viser rundt i bygningene og forteller gjerne litt om bygdas historie, skriver Skiptvet kommune på sin nettside.

De skriver også på Nes stiller Grethe Sandaker med kaffe og bakst i spisebrakka innerst i området. I tillegg skal omviserne Erik Børud og Svein M. Aamodt fortelle om tømmerfløtingshistorien på Glomma. Dersom man har lyst til å ro en tur inn Fossevja eller ut på storelva så ligger lensebåten klar til utlån i evja.

ANNONSE

– På Bygdetunet kan du smake og prøve deg på flatbrødbakst sammen med bakstekjerringer fra Skiptvet Bygdekvinnelag, Harald Borger og Ole Chr Eng viser og selger egne trearbeider, kunnskapsrike Ottar Hatlebrekke står i smia. Historielaget selger gamle, dekorative undervisningsplansjer de har til overs. En frisbeegolfbane er nå satt opp på området rundt Bygdetunet, og Ole Magnus Østby vil demonstrere denne aktiviteten i løpet av dagen. Det vil også bli anledning til å teste dine egne kasteferdigheter, står det å lese på kommunens nettside.

Nes Lensemuseum. Arkivfoto: Adrian Sellstrøm

ANNONSE

ANNONSE

Målt til 132 km/t i 90-sonen

Mistenkelig dødsfall i Fredrikstad var ikke mistenkelig